Antena 3 CNN Politică Băsescu, despre Legea Educaţiei: Dacă opoziţia vrea să salveze ţara, să ridice mâna în Parlament

Băsescu, despre Legea Educaţiei: Dacă opoziţia vrea să salveze ţara, să ridice mâna în Parlament

Băsescu, despre Legea Educaţiei: Dacă opoziţia vrea să salveze ţara, să ridice mâna în Parlament
Sursa foto: Foto: Intact Images
04 Noi 2010   •   22:31

Preşedintele Traian Băsescu a vorbit, joi, despre importanţa trecerii de Parlament a celor trei legii fundamentale pentru definitivarea acordului cu Fondul Monetar Internaţional şi Uniunea Europeana. Declaraţiile au avut loc în cadrul unei emisiuni televizate la postul B1tv.

Şeful statului pune pe seama parlamentarilor din opoziţie această tergiversare a celor trei legi – a Educaţiei, a Pensiilor şi a Salarizării – despre care spune că tot ce au de făcut este să stea pe scaun şi să ridice mâna în Parlament, pentru a ajuta la redresarea României.

„Dacă vor să salveze România, au de făcut trei lucruri. Nici măcar nu transpiră. Trebuie să ridice mâna în Parlament. (...) Pot face bine României stând pe scaun. Să citească legea şi să o voteze în forma ei”

Traian Băsescu mai face apel la politicienii din PNl şi PSD-PC, pentru ca aceştia să reuşească să tragă o linie între interesele politice şi interesele ţării.

„Viaţa politică românească nu poate să însemne numai interesul de partid sau cel de a demola. Ai şi obligatia de a sedimenta bătălia politică de interesul naţional.” a adăugat şeful statului.

În acelaşi timp, preşedintele aduce aminte de reîntoarcererea Legii Pensiilor în Parlament, despre care spune că a fost un şansă de reconciliere a opoziţiei cu partidele de la guvernare, în beneficiul românilor. Această acţiune ar fi avut ca rezultat o demagogie din partea celor de la PSD şi PNL.

„Din această intenţie a iesit o demagogie în care domnii senatori consideră că nu e nimic altceva de făcut decât sa incalci constitutia si sa o tergiversezi, ne batem joc de prioritatile legislative.” a concluzionat Traian Băsescu.

Băsescu: Viaţa politică românească nu poate însemna doar interesul de partid, ci şi cel naţional

×
Subiecte în articol: Traian Băsescu guvern presedinte
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close