Antena 3 CNN Politică Băsescu, despre onorul de la 1 decembrie: Geoană are multă mizerie în spate. Nu puteam umili armata

Băsescu, despre onorul de la 1 decembrie: Geoană are multă mizerie în spate. Nu puteam umili armata

Băsescu, despre onorul de la 1 decembrie: Geoană are multă mizerie în spate. Nu puteam umili armata
Sursa foto: Foto: Intact Images
08 Dec 2010   •   21:28

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri seară, că fostul său contracandidat la Preşedinţie are multă mizerie în spate şi că minte, cum minte şi Victor Ponta. 

Băsescu a spus că aceasta este explicaţia pentru faptul că nu l-a desemnat pe Mircea Geoană să primească onorurile militare de Ziua Naţională.

„Mircea Geoană este un om care are multă mizerie în spatele lui. (...) Nu puteam umili armata să-l desemnez pe dânsul să primească în locul şefului statului onorul la ziua naţională”, a spus Băsescu.

Şeful statului a comentat şi scandalul iscat în presă cu privire la neconstituţionalitatea acestei acţiuni. Acesta a declarat că problema nu are legătură cu Constituţia României, întrucât el nu a fost în imposibilitatea executării, ci doar l-a delegat pe primul ministru să-i ia locul.

„Eu nu eram în imposibilitatea executării. L-am delegat pe primul ministru(...) Nu era o chestiune constituţională”, a concluzionat preşedintele.



Băsescu: Ponta minte când spune că nu a ştiut unde a fost Vântu
Traian Băsescu a mai dat explicaţii şi în legătură cu afirmaţiile recente privind vizita preşedintelui Senatului la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu, înaintea confruntării finale dintre candidaţii la preşedinţie, că minte şi Mircea Geoană şi Victor Ponta.

Preşedintele a precizat că a rugat purtătorul de cuvânt să sune la Institutul pentru Politici Publice, care a organiza ultima dezbatere, să retransmită scrisoarea.

'Toate temele au fost stabilite. Din partea mea a participat domnul Lăzăroiu şi s-au stabilit 10 teme (...) La amândoi am avut trimise temele de discuţie. Păi nu au fost întrebări. Ce întrebări să fie pentru că am avut temele. Întrebarea dacă vă aduceţi aminte era de genul care sunt priorităţile de politică externă. Păi ce am aici prima dată ? Politică externă. Totul era să ne pregătim, să nu fim penibili ca şi candidaţi, să ne ducem nepregătiţi la dezbaterea finală. Ne urmărea o ţară întreagă', a menţionat Băsescu.

Şeful statului a spus că fiecare candidat după ce a primit temele a avut două zile să se pregătească.

'Ponta minte când spune că nu a ştiut unde a fost Vântu. Ponta i-a spus să mintă ca şi purtător de cuvânt al campaniei, iar acum o face pe tata-mare, dar cel care a primit din partea IPP lista cu temele de discuţie a fost Victor Ponta, iar la mine Sever Voinescu', a mai precizat preşedintele.



 

×
Subiecte în articol: Traian Băsescu
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close