Antena 3 CNN Politică Băsescu, despre "şcoala de tâmpiţi": Sistemul de educaţie din România e cel mai slab din UE (VIDEO)

Băsescu, despre "şcoala de tâmpiţi": Sistemul de educaţie din România e cel mai slab din UE (VIDEO)

Băsescu, despre "şcoala de tâmpiţi": Sistemul de educaţie din România e cel mai slab din UE (VIDEO)
29 Mar 2010   •   11:22

Preşedintele Traian Băsescu şi premierul Emil Boc au mers, luni dimineaţă, la Parlament, pentru a participa la dezbaterile pe tema Legii Educaţiei Naţionale. La aceeaşi masă s-au aşezat şi reprezentanţii federaţiilor sindicale din Învăţământ. Social-democraţii şi liberalii au refuzat să participe.

La începutul dezbaterilor, Traian Băsescu a susţinut un discurs în care a vorbit despre necesitatea unei reforme a Educaţiei. Şeful statului susţine că sistemul de învăţământ din România este cel mai slab din Uniunea Europeană.

"Realitatea este că sistemul de educaţie din România este unul dintre cele mai slabe din Europa şi, îndrăznesc să spun, cel mai slab din interiorul Uniunii Europene din punct de vedere al performanţelor absolvenţilor", a declarat Traian Băsescu.

Preşedintele susţine că "deprecierea continuă a calităţii sistemului de educaţie" reclamă "intervenţie urgentă". În opinia şefului statului, criza nu trebuie să reprezinte o piedică pentru reforma din Învăţământ, ci dimpotrivă, exact "acesta este momentul în care să facem ce trebuie pentru creşterea performanţelor".

Traian Băsescu a mai spus că România nu poate fi competitivă fără un sistem de educaţie modern, care să nu-i oblige pe elevi să memoreze informaţii "pe care oricum le găsesc pe site-urile pe care le accesează în fiecare zi".

BĂSESCU LA DEZBATEREA PE LEGEA EDUCAŢIEI


În vara anului trecut, Traian Băsescu susţinea că şcoala românească scoate prea mulţi filosofi şi avocaţi şi prea puţini chelneri şi tichinigii. Ulterior, şeful statului a revenit asupra declaraţiilor, spunând că "şcoala românească scoate tâmpiţi".

BĂSESCU DESPRE ŞCOALA ROMÂNEASCĂ, ÎN IUNIE 2009


Tot anul trecut, în timpul unei şedinţe de Guvern, Traian Băsescu îi recomanda Ecaterinei Andronescu, ministrul Educaţiei la acel moment, revenirea la ?o programă adecvată, neîncărcată şi, pe cât posibil, adaptată economiei româneşti?.

"Nu vreau să fac niciun fel de discuţii polemice, dar am convingerea că despre păpădie şi salată, orice copil dacă intră pe Google află cum e cu păpădia şi salata. Dacă vrea să ştie despre istoria antică, Herodot, intră pe Google", spunea atunci şeful statului.

BĂSESCU ÎN IUNIE 2009: COPIII POT AFLA DESPRE HERODOT PE GOOGLE




Discuţiile de la Parlament se desfăşoară în absenţa principalelor două partide din Opoziţie. Primii care au declinat invitaţia la discuţii au fost liberalii. Liderul deputaţilor PNL, Călin Popescu Tăriceanu, susţine că formatul dezbaterii nu este conform cu rolul Parlamentului şi încalcă regulile care guvernează relaţia dintre Executiv şi Legislativ.

Nici PSD nu participă la discuţii, considerând dezbaterea doar o mascaradă. La discuţii vor lua parte însă reprezentanţii Partidului Conservator.

Liderii sindicatelor din educaţie au anunţat însă că vor merge la discuţii pentru a le spune guvernanţilor în faţă nemulţumirile. Nu însă şi reprezentanţii Consiliului Rectorilor, care au respins proiectul Legii Educaţiei.

Studenţii sunt şi ei nemulţumiţi de diminuarea rolului lor în conducerea universităţilor prevăzut în noua lege. Alături de profesori, ei au cerut mărirea perioadei de dezbatere publică la aproximativ două luni.

Antena3.ro

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close