Antena 3 CNN Politică Băsescu, dezamăgit că nu a reuşit încă să se întâlnească cu Obama (VIDEO)

Băsescu, dezamăgit că nu a reuşit încă să se întâlnească cu Obama (VIDEO)

Băsescu, dezamăgit că nu a reuşit încă să se întâlnească cu Obama (VIDEO)
04 Sep 2009   •   10:38


Preşedintele României îşi arată resemnarea şi dezamăgirea pentru că până acum nu a reuşit să obţină aprobarea administraţiei Barack Obama să meargă într-o vizită oficială în SUA şi nici nu a primit acceptul pentru vizita noului lider de la Casa Albă la Bucureşti. Remarca a fost făcută la Reuniunea Anuală a Diplomaţiei care a avut loc miercuri la Palatul Cotroceni.

Oficialii români par să fie extrem de departe de omologii lor din străinătate. De exemplu, summitul prilejuit de împlinirea a şase decenii de la înfiinţarea Alianţei Atlantice a confirmat că reuniunile internaţionale nu sunt preferatele preşedintelui Traian Băsescu. Şeful statului pare stingher printre ceilalţi lideri ai ţărilor aliate. Traian Băsescu stă retras, parcă evitând dialogul. Nici poza de grup nu l-a binedispus pe preşedinte.

Nici prim ministrul nu pare să se simtă în largul său faţă în faţă cu omologii săi. Premierul Emil Boc nu a avut de la începutul mandatului nicio întâlnire bilaterală externă cu vreunul din omologii sai. El a fost în doar şase vizite în străinatate de la preluarea mandatului în decembrie 2008.

Într-o perioadă similară, predecesorii săi în functie, Adrian Năstase şi Călin Popescu-Tăriceanu, au avut şase, respectiv şapte întâlniri bilaterale externe.

Băsescu nu s-a simţit mai bine nici la reuniunea internaţională din iunie 2007 de la Bucureşti. Atunci, şeful statului se plimba plictisit pe holurile Palatului Cotroceni, în aşteptarea invitaţilor care întârziau să apară. Mândria că România găzduia o importantă reuniune internaţională nu se oglindea în comportamentul preşedintelui ţării.



Antena 3


×
Subiecte în articol: Emil Boc intalniri Barack Obama
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close