Antena 3 CNN Politică Băsescu, după întâlnirea cu Saakashvili: România nu susţine proiectul de securitate europeană propus de Medvedev

Băsescu, după întâlnirea cu Saakashvili: România nu susţine proiectul de securitate europeană propus de Medvedev

Băsescu, după întâlnirea cu Saakashvili: România nu susţine proiectul de securitate europeană propus de Medvedev
02 Iun 2010   •   23:07


România nu susţine proiectul de securitate europeană propus de preşedintele Rusiei, Dmitri Medvedev. Declaraţia a fost făcută de către preşedintele Traian Băsescu, după întâlnirea pe care a avut-o, miercuri, la Cotroceni, cu omologul georgian. Şeful statului român susţine că OSCE sau NATO sunt structuri internaţionale care pot soluţiona astfel de probleme.

"L-am informat pe domnul preşedinte Saakashvili că România nu susţine proiectul de tratat de securitate europeană propus de preşedintele Medvedev, noi considerând că există mecanismele care să soluţioneze aceste probleme - în primul rând OSCE şi NATO. Nu putem accepta... sau punctul de vedere românesc este că nu se poate aşeza deasupra acestor structuri internaţionale şi o propunere venită de la Moscova", a declarat Traian Băsescu, citat de Mediafax, într-o conferinţă comună ţinută alături de preşedintele Georgiei, Mihail Saakashvili.

În iunie 2008, Dmitri Medvedev a propus elaborarea unui nou acord de securitate paneuropean şi Rusia a publicat un proiect de tratat la 29 noiembrie 2009, trimiţând copii ale acestui document şefilor de stat şi organizaţiilor internaţionale, inclusiv NATO.

Antena3.ro


×
Subiecte în articol: proiect Securitate Rusia Dmitri Medvedev
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close