Antena 3 CNN Politică Băsescu, după retragerea PNL de la guvernare: Am semnat decretele de numire a interimarilor. Nu fac aranjamente politice

Băsescu, după retragerea PNL de la guvernare: Am semnat decretele de numire a interimarilor. Nu fac aranjamente politice

Băsescu, după retragerea PNL de la guvernare: Am semnat decretele de numire a interimarilor. Nu fac aranjamente politice
de S.T.    |    26 Feb 2014   •   12:40

Preşedintele Traian Băsescu a făcut declaraţii privind criza politică şi guvernamentală creată de retragerea Partidului Naţional Liberal de la guvernare.

Acesta a anunţat că a semnat decretele pentru numirea de miniştri interimari în locul liberalilor, care au demisionat din Guvern, documentele plecând la Monitorul Oficial la ora 12.10.

Iată cele mai importante declaraţii ale preşedintelui:

-Premierul a solicitat ca alte şapte ministere să fie ocupate de miniştri interimari. Am fost de acord să semnez imediat decretele de numire a acestora.

-9 ministere din 17 sunt ocupate de miniştri interimari, ceea ce arată un Guvern instabil.

-Am speranţa că planificarea pe care o are premierul se va întâmpla, pentru ca România să aibă un Guvern legitim.

-Cei doi lideri(Ponta şi Antonescu-n.red.) sunt atât de mărunţi(...). Au simţit nevoia să facă un joc despre cine comunică cu preşedintele şi acesta ar motivul pentru care se despart. Nu fac aranjamente politice cu niciunul.

-Pasiunea de a pune criza pe seama intervenţiilor mele între cei doi lideri lipsiţi de responsabilitate pentru ţară este greşită şi mincinoasă.

-Ei, prin disputa lor, au pus ţara în dificultate într-o perioadă de instabilitate în regiune - Ucraina, Moldova, Bosnia.

-Îi compătimesc pentru faptul că deţin funcţii şi nu au reuşit să se ridice la înalţime.

Potrivit preşedintelui, Victor Ponta şi Crin Antonescu sunt lipsiţi de responsabilitate.

"În perioada asta de când se chinuie să arate cine e vinovatul pentru ruperea USL am avut timp de reflecţie şi mă întrebam ce s-ar fi întâmplat dacă în timpul crizei din 2009-2011 la Guvern s-ar fi aflat astfel de oameni şi nu Emil Boc, un lider responsabil. Ce s-ar fi întâmplat dacă oameni de teapa lui Ponta şi Antonescu ar fi trebuit să-şi asume măsurile de trecere a ţării prin criză. România s-ar fi îngropat cu astfel de oameni. Ei, prin disputa lor au pus ţara în dificultate, în perioadă de criză, de instabilitate în regiune", a spus Băsescu.

"A fost o şansă pentru România că oameni de proastă calitate ca Ponta şi Crin nu au fost atunci la guvernare. România s-ar fi îngropat cu astfel de oameni, lipsiţi de responsabilitate faţă de cei care i-au ales, că nu întotdeauna cei care te aleg aşteaptă de la tine să le dai bani, aşteaptă o guvernare corectă, în interes naţional", a mai spus preşedintele.

Şi fostul premier, Călin Popescu Tăriceanu, a vorbit, miercuri, despre principalul subiect politic al zilei - ruperea USL-ului.

Potrivit acestuia, "ruperea Uniunii Social Liberale este o greşeală".

Premierul Victor Ponta a făcut miercuri dimineaţă o vizită la Palatul Cotroceni pentru discuţii cu Traian Băsescu. Discuţiile au avut ca temă situaţia creată după ieşirea miniştrilor PNL din Guvern.

Ponta: Săptămâna viitoare prezint Parlamentului noul Guvern, voi discuta inclusiv cu UDMR

Reamintim că PNL a luat marţi seară decizia de rupe Uniunea Social Liberală şi de a ieşi de la guvernare.

Citeşte şi:

Ce s-a discutat în spatele UŞILOR ÎNCHISE. Care este ADEVĂRATA MIZĂ a ieşirii de la guvernare a PNL-ului



×
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close