Antena 3 CNN Politică Băsescu, după suspendarea numirii lui Blaga la MAI: Mă voi sfătui cu CCR. Constituţia, depăşită de actualul blocaj

Băsescu, după suspendarea numirii lui Blaga la MAI: Mă voi sfătui cu CCR. Constituţia, depăşită de actualul blocaj

Băsescu, după suspendarea numirii lui Blaga la MAI: Mă voi sfătui cu CCR. Constituţia, depăşită de actualul blocaj
Sursa foto: Traian Basescu
27 Noi 2009   •   15:29

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat că se va consulta cu CCR în privinţa situaţiei de la Ministerul de Interne, după ce Curtea de Apel Bucureşti a decis suspendarea decretului de numire ca interimar al lui Vasile Blaga în locul lui Dan Nica. Şeful statului a atras atenţia că nu mai sunt articole în Constituţie pentru ce se întâmplă în România în momentul de faţă. El a reamintit că perioada de interimat de 45 de zile la ministere a expirat, iar Parlamentul refuză să dea un vot unui nou Guvern.

"S-au epuizat toate variantele din Constituţie. Va trebui să mă sfătuiesc cu Curtea Constituţională, să vedem ce soluţii găsim. Acest blocaj al instituţiilor nu a fost prevăzut în Constituţie", a mai spus Traian Băsescu.

În ceea ce priveşte decizia Curţii de Apel Bucureşti de a suspenda decretul de numire a lui Vasile Blaga în funcţia de ministru al Administraţiei şi Internelor, Băsescu a apreciat că ?este o abordare cel puţin interesantă a instanţei?, de vreme ce Curtea Constituţională a dat verdict mai înainte de constituţionalitate decretului.

?Dacă obiectivul a fost să nu avem ministru de Interne în perioada alegerilor, acesta a fost din păcate atins?, a declarat Traian Băsescu.

Şeful statului a avertizat situaţia de blocaj în care se află instituţiile statului, inclusiv Guvernul este fără precedent în România. ?Nu avem articole în Constituţie pentru ce se întâmplă în România în momentul de faţă?, a spus Traian Băsescu, după care a făcut un apel public către Parlament ?să realizeze în ce dificultate majoră se află instituţiile din România. (...) Să se adune măcar pentru o zi şi să spună da sau nu acestui Guvern?.



Antena3.ro

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close