Antena 3 CNN Politică Băsescu: E greu să susţină cineva că una am zis în campanie şi alta am făcut în mandat

Băsescu: E greu să susţină cineva că una am zis în campanie şi alta am făcut în mandat

Băsescu: E greu să susţină cineva că una am zis în campanie şi alta am făcut în mandat
Sursa foto: Foto: Intact Images
18 Ian 2011   •   15:24

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, în timpul unei dezbateri pe tema reformei statului, că nu poate fi acuzat că a spus anumite lucruri în campania din 2009 şi a făcut cu totul altceva în timpul mandatului. Şeful statului i-a invitat pe cei care fac astfel de afirmaţii în presă să analizeze toate discursurile susţinute în campanie.

"Văd în mass-media frecvent afirmaţia "ce-a promis şi ce face". Eu îi invit pe cei care au această problemă să ia toate discursurile din campania din 2009. Toate, absolut toate au fost legate de reforma statului. Deja înţelesesem după un mandat şi după campania din 2009 că România nu mai poate supravieţui fără o reformă hotărâtă şi puternică a statului", a declarat Traian Băsescu.

Şeful statului a ţinut apoi să le aducă aminte celor care îi aduc astfel de critici, că atât în timpul campaniei din primul tur de scrutin, cât şi în campania din al doilea tur al prezidenţialelor, era pusă în aplicare măsura privind concediul obligatoriu neplătit.

"E greu să susţină cineva că una am vorbit în campanie şi alta am făcut în timpul mandatului. (...) Foarte mulţi au crezut că reformarea statului este un simplu discurs politic, care nu este destinat implementării.", a mai spus Băsescu.

Preşedintele a făcut aceste declaraţii la dezbaterea cu tema "Reforma instituţională a Statului Român. Statul asistenţial, statul minimal sau statul eficient?", organizată de Institutul de Studii Populare, în parteneriat cu Fundaţia Konrad Adenauer. La dezbatere a luat parte şi premierul Emil Boc.

Băsescu, despre campania din 2009


În timpul discursului, şeful statului a enumerat mai multe priorităţi referitoare la reforma statului. Printre acestea, abordarea bugetului de stat, reforma fiscală, administraţia locală, restructurarea aparatului de stat, a regiilor, precum şi optimizarea serviciilor publice. Totodată, preşedintele a vorbit despre necesitatea reformăii sistemului de educaţie şi de sănătate.

"Neglijarea sectorului educaţie în reformă ar fi o mare greşeală. Sper ca noua lege să creeze şi performanţă, să îndepărteze şi fabricile de diplome din peisajul educaţiei româneşti şi, mai ales, să dea competenţe tinerilor", a spus Băsescu.

"Reformarea statului înseamnă şi reformarea sistemului de sănătate. A existat o singură abordare: sistemul este subfinanţat. Nu spun că nu este aşa, dar este esenţială eficientizarea costurilor din interiorul sistemului", a mai spus preşedintele.

Băsescu, despre sistemul de Educaţie



×
Subiecte în articol: Campanie
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close