Antena 3 CNN Politică Băsescu: Ecaterina Andronescu şi Andrei Marga au dezinformat cu privire la reforma din Educaţie

Băsescu: Ecaterina Andronescu şi Andrei Marga au dezinformat cu privire la reforma din Educaţie

Băsescu: Ecaterina Andronescu şi Andrei Marga au dezinformat cu privire la reforma din Educaţie
Sursa foto: Foto: Intact Images
04 Ian 2011   •   19:41

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că este regretabil că Mircea Geoană, primul semnatar al Pactului pentru educaţie, a devenit adversar al Legii educaţiei. Acesta critică şi faptul că Ecaterina Andronescu şi Andrei Marga, la fel ca unii lideri sindicali, denigrează actul normativ.

Şeful statului a menţionat că promulgarea Legii este garanţia că procesul de modernizare a sistemului de educaţie şi a statului este ireversibil. El a apreciat că cei care sunt mânaţi în acţiuni de denigrare a Legii se tem de reforme. În acest context, au fost enumeraţi Ecaterina Andronescu şi Andrei Marga.

"Pe lângă dezbaterea democratică a existat multă dezinformare în discursurile adversarilor schimbărilor din învăţământ. Şi aici, trebuie să recunoaştem, campioni au fost liderii sindicali, domana rector Andronescu, domnul rector Marga, care au făcut şi dumnealor o reformă a educaţiei a cărei rezultate se văd acum, după zece ani"

Preşedintele Băsescu a mai spus că este regretabil că Mircea Geoană, cel care a semnat primul Pactul pentru educaţie, a devenit adversar al Legii asumate de Guvern.


Băsescu: Liderii sindicali şi rectorii Andronescu şi Marga au dezinformat cu privire la reforma din educaţie


Preşedintele Traian Băsescu a semnat, marţi, decretul pentru promulgarea Legii educaţiei naţionale Anunţul a fost făcut la circa două ore după cel privind decizia CC conform căreia legea este constituţională.

Curtea Constituţională a dat, marţi, verdictul pe marginea Legii Educaţiei, pentru care Guvernul şi-a angajat răspunderea în Parlament. Potrivit judecătorilor, actul normativ este unul constituţional. Decizia a fost luată cu 7 voturi "pentru" şi două "împotrivă".

×
Subiecte în articol: Traian Băsescu andrei marga
Parteneri
Motorina, o nouă ieftinire înainte de weekend
x close