Antena 3 CNN Politică Băsescu: Este clar că serviciile secrete s-au implicat în campania electorală. Pozele cu Udrea, făcute cu ajutorul serviciilor franceze

Băsescu: Este clar că serviciile secrete s-au implicat în campania electorală. Pozele cu Udrea, făcute cu ajutorul serviciilor franceze

Băsescu: Este clar că serviciile secrete s-au implicat în campania electorală. Pozele cu Udrea, făcute cu ajutorul serviciilor franceze
de M.T.    |    30 Oct 2014   •   21:14

Serviciile secrete s-au implicat îm campania electorală din România, iar fotografiile cu Elena Udrea şi şefa DIICOT, Alina Bica, la Paris au fost realizate şi cu sprijinul serviciilor secrete franceze, a afirmat, joi, preşedintele Traian Băsescu.

„Este clar că serviciile secrete s-au implicat în campania electorală. Este clar că au fost lucruri în neregulă”, a spus Băsescu la un pot de televiziune.

„Pe data de 10 septembrie 2014, am chemat şefii celor două servicii, SIE şi SRI, şi pe adjuncţii lor şi i-am atenţionat să nu se implice în campania electorală. Implicarea lui meleşcanu nu cred că mai are nevoie de demonstraţie. Probabil că a plecat de la mine după care a început să-şi strângă semnăturile pentru candidatură”, a adăugat preşedintele.

Prezent în studioul emisiunii "La ordinea zilei", Mihăiţă Calimente, preşedinte al Comsiei de Control SIE din Parlament, a precizat că Traian Băsescu a încălcat legea.

„Serviciile au raportul cu CSAT-ul, nu cu preşedintele României direct. Este o încălcare a legii, pentru că ele sunt sub controlul Parlamentului. Ceea ce face domnul Băsescu este o denigrare a serviciilor în interesul unei persoane particulare, şi mă refer aici la doamna Udrea”, a explicat Calimente.

În acelaşi timp, Traian Băsescu crede că serviciul francez de informaţii a colaborat cu cel român în scandalul legat de dezvăluirile legate de Elena Udrea.

„Niciun ofiţer al vreunui serviciu român de informaţii nu se putea duce la recepţia hotelului şi să-l pună pe recepţioner să caute din urmă cu 7 luni chitanţele eliberate de la recepţie. Este clar că a fost o colaborare şi ea a fost promptă. După ce Elena Udrea şi-a depus candidatura, imediat au solicitat să primească această chitanţă, pentru că fotografiile le aveau din februarie”, a spus Băsescu.

Jurnalistul Radu Tudor a comentat declaraţiile preşedintelui, despre care a spus că „alunecă pe o pantă de tip paranoic”.

„Mi se pare că Traian Băsescu alunecă pe o pantă de tip paranoic extrem de periculoasă. E normal că e foarte nervos, pentru că e vorba de pupila lui, marea lui dragoste Elena Udrea. Ceea ce îngrijorează foarte tare este afirmaţia potrivit căreia aceste fotografii cu Elena Udrea şi cu şefa DIICOT repezintă o operaţiune la care a participat şi un serviciu francez”, a precizat jurnalistul.

„Finalul de mandat al lui Traian Băsescu începe să semene cu cel al lui Nicolae Ceauşescu, care vedea peste tot orice în afară de nenoricirea poporului român. La fel şi Băsescu, este orbit de Elena Udrea şi e în stare să spună, el, şef de stat al unei ţări membre NATO, că un serviciu aliat nouă, serviciul francez de informaţii, este implicat în supravegherea blondei lui”, a completat Radu Tudor.

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close