Antena 3 CNN Politică Băsescu: Este esenţial să explicăm Rusiei că acordul semnat cu SUA nu este ostil Moscovei

Băsescu: Este esenţial să explicăm Rusiei că acordul semnat cu SUA nu este ostil Moscovei

Băsescu: Este esenţial să explicăm Rusiei că acordul semnat cu SUA nu este ostil Moscovei
Sursa foto: Foto: INTACT Images
18 Sep 2011   •   12:21
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, în cadrul unei emisiuni televizate, că este esenţial ca partea română să explice Rusiei că acordul semnat cu SUA nu este ostil Moscovei, conform Mediafax.

Întrebat despre reacţiile părţii ruse la semnarea acordului cu SUA, Băsescu a răspuns: „Nu, este atitudinea curentă a Moscovei şi, sigur, cred că este esenţial un lucru: să discutăm cu Federaţia Rusă şi să-i aducem necesarele explicaţii din care să înţeleagă că nu este o acţiune ostilă Federaţiei Ruse”.

Acesta a adăugat că este adeptul unor soluţii în favoarea unei cooperări politice cu Rusia şi a adăugat că există o cooperare economică bună cu Rusia, dovadă fiind numărul mare de investitori ruşi în România.

Ministrul de Externe român, Teodor Baconschi şi secretarul de Stat american, Hillary Clinton, au semnat marţi, la Washington, un acord privind amplasarea unor elemente ale scutului antirachetă în România.

Semnarea documentului oficial se face la un an şi jumătate de la anunţul privind decizia de participare a României la acest sistem, în 4 februarie 2010.
 

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close