Antena 3 CNN Politică Băsescu: Estimăm că etapa a doua de sancţiuni pentru Rusia va fi aprobată în cadrul reuniunii Consiliului European

Băsescu: Estimăm că etapa a doua de sancţiuni pentru Rusia va fi aprobată în cadrul reuniunii Consiliului European

Băsescu: Estimăm că etapa a doua de sancţiuni pentru Rusia va fi aprobată în cadrul reuniunii Consiliului European
de M.T.    |    20 Mar 2014   •   11:06

România estimează că etapa a doua de sancţiuni pentru Rusia va fi aprobată în cadrul reuniunii Consiliului European de primăvară, care va avea loc la Bruxelles, a declarat preşedintele Traian Băsescu.

„Cu siguiranţă, principalul subiect de astăzi şi de mâine va fi legat de Ucraina. Noi estimăm că se va aproba, într-o formă convenabilă, etapa a doua de sancţiuni pentru Federaţia Rusă şi vor fi discuţii legate de etapa a treia, în ce măsură este oportună trecerea la aceasta şi, dacă da, când şi în ce condiţii”, a spus Băsescu, citat de Mediafax.

Preşedintele a precizat că etapa a doua de sancţiuni „se referă în pincipal la listarea demnitarilor ruşi din Ucraina şi Crimeea care sunt consideraţi principalii actori ai anexării Crimeei de către Federaţia Rusă şi a încălcării independenţei, suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Ucrainei, şi de asemenea, la conturile, averile pe care le au aceştia în Europa”.

La plecarea spre Bruxelles, Traian Băsescu a declarat că, în ceea ce priveşte partea economică a Consiliului, se vizează atingerea obiectivelor agendei UE 2020, aşa cum fiecare ţară şi le-a asumat.

El a precizat că subiectele din concluzii vor fi legate de continuarea consolidării fiscale la nivelul UE şi a fiecărui stat membru precum şi restabilriea proceselor de creditare a economiilor, el adăugând că în acest context, este o discuţie în care nu se pot pune condiţii băncilor comerciale.

Alte subiecte pe agenda Consiliului se referă la promovarea competitivităţii, reducerea şomajului şi modernizarea administraţieu publice, a mai spus preşedintele.

×
Subiecte în articol: Bruxelles sanctiuni Rusia Crimeea Ucraina
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close