Antena 3 CNN Politică Băsescu: Fac apel la toţi liderii politici din Ucraina să manifeste calm, reţinere, pragmatism şi prudenţă

Băsescu: Fac apel la toţi liderii politici din Ucraina să manifeste calm, reţinere, pragmatism şi prudenţă

Băsescu: Fac apel la toţi liderii politici din Ucraina să manifeste calm, reţinere, pragmatism şi prudenţă
Sursa foto: Foto: Agerpres
23 Feb 2014   •   15:16
Preşedintele Traian Băsescu face apel la calm în Ucraina, printr-un comunicat de presă. Preşedintele a salutat cele mai recente evoluţii din Ucraina şi a arătat că încetarea violenţelor, renunţarea la reprimarea în forţă şi excesivă a protestelor cetăţenilor ucrainieni sunt precondiţii pentru revenirea la un climat de linişte. 
 
De asemenea, preşedintele a făcut apel la toţi liderii politici din Ucraina să manifeste calm, reţinere, pragmatism, prudenţă şi disponibilitatea maximă la dialog şi flexibilitate pentru obţinerea unui amplu consens absolut necesar pentru ieşirea ţării din criză. 
 
"Ca stat vecin şi membru Uniunii Europene şi al Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), România susţine independenţa şi integritatea teritorială a Ucrainei, care trebuie urmărite şi garantate de către întreaga clasă politică ucraineană şi de către comunitatea internaţională.
 
Luând în considerare informaţiile existente în prezent, redresarea economiei Ucrainei prin asistenţa comunităţii internaţionale este unul dintre principalele obiective pe termen scurt şi mediu, alături de asigurarea stabilităţii politice şi sociale. Respectarea deplină a drepturilor fundamentale şi a valorilor democratice trebuie să guverneze deplin evoluţiile din Ucraina în perioada următoare."
 

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close