Antena 3 CNN Politică Băsescu: Faptul că nu vorbesc despre Constituţie nu înseamnă că am abandonat ideea

Băsescu: Faptul că nu vorbesc despre Constituţie nu înseamnă că am abandonat ideea

Băsescu: Faptul că nu vorbesc despre Constituţie nu înseamnă că am abandonat ideea
Sursa foto: Foto: INTACT Images
10 Sep 2011   •   14:12
Preşedintele Traian Băsescu a spus, în timpul discursului de la şcoala de vară a UNPR, că nu a abandonat ideea revizuirii Constituţiei, chiar dacă nu vorbeşte despre acest lucru, menţionând că el nu renunţă la ideile şi la lucrurile în care crede doar când „închide ochii”, conform Agerpres.

"Sigur, nu aş vrea să vă vorbesc despre Constituţie, având în vedere că avem o majoritate care nu ne permite să spunem: „Asta putem face, revizuirea Constituţiei”. Cine ştie? Sper să reuşim o formulă, dar respectarea rezultatului referendumului nu necesită revizuirea Constituţiei, ci se poate veni la Parlament cu 300 de membri în Legislativ, prin lege şi nu prin Constituţie. Sigur, lãsându-l bicameral”, a declarat preşedintele

"Faptul că nu vă vorbesc despre Constituţie nu înseamnă că am abandonat ideea. Eu abandonez ideile sau lucrurile în care cred abia când închid ochii şi, cum nu i-am închis, tot o să insist să declanşăm un proces de revizuire a Constituţiei, atât de necesar pentru clarificarea relaţiilor între instituţiile statului, a obligaţiilor statului faţă de cetăţean, a cetăţeanului faţă de stat şi faţă de comunitate. Nu numai statul are obligaţii faţă de cetăţeni. Şi cetăţenii au obligaţii faţă de stat, faţă de comunitate, faţă de ei”, a adăugat şeful statului.

 

×
Subiecte în articol: Constitutie UNPR declaraţie
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close