Antena 3 CNN Politică Băsescu: Fratele meu a semnat pentru o firmă şi a fost înregistrat în alta (VIDEO)

Băsescu: Fratele meu a semnat pentru o firmă şi a fost înregistrat în alta (VIDEO)

Băsescu: Fratele meu a semnat pentru o firmă şi a fost înregistrat în alta (VIDEO)
21 Aug 2009   •   21:10

Mircea Băsescu, ar fi putut semna pentru o firmă pentru ca apoi să fie înregistrat în alta. Este cea mai recentă explicaţie din partea lui Traian Băsescu pentru apariţia numelui fratelui său pe lista de acţionari ai unei firme care se ocupă şi de comerţul cu arme. Şi asta pentru că, spune preşedintele, sunt inadvertenţe legate de această afacere şi de numărul de înregistrare al firmei. Este ultima într-un şir de explicaţii venite din partea celor doi fraţi, care complică şi mai mult subiectul.

Fără a o spune direct, Traian Băsescu lasă de înţeles că fratele său a fost păcălit să intre în firma DESINTCO.



Asociaţii lui Mircea Băsescu sunt însă, de altă părere. Ei spun că acesta ştia în ce se bagă.

Greşeala fratelui său l-a supărat profund pe Traian Băsescu. La doar câteva ore după ce a aflat că acesta s-a asociat la o firmă care face comerţ cu armament şeful statului şi-a cerut scuze public şi a spus că, dacă Mircea Băsescu se mai bagă într-o firmă dubioasă, nu va mai putea candida.

Traian Băsescu a aflat de afacerile fratelui său, aseară, de la Antena3. Imediat, l-a sunat şi i-a cerut să renunţe la ele. Acesta s-a conformat.

Potrivit datelor oficiale de la Registrul Comerţului, Mircea Băsescu deţinea 30% din acţiunile firmei DESINTCO. Ceilalţi acţionari erau generalul în rezervă Ion Eftimie Sandu, fost locţiitor al Departamentului Armamente din MApN, Maria Cazacu, fiica lui Aurel Cazacu, director pentru industria de apărare în Ministerul Economiei, Romeo Oiţă, fost ofiţer SPP şi preşedinte al Patronatului Serviciilor de Securitate, şi Cristian Geamănu, reprezentantul în ţara noastră al unor firme americane implicate în comerţul cu arme.

Antena 3

×
Subiecte în articol: Traian Băsescu mircea basescu
Parteneri
5 milioane de români care muncesc, îndatorați de stat cu peste 200 de euro
x close