Antena 3 CNN Politică Băsescu: Geoană o să rămână virgin dacă îşi pune "centura de castitate" (VIDEO)

Băsescu: Geoană o să rămână virgin dacă îşi pune "centura de castitate" (VIDEO)

Băsescu: Geoană o să rămână virgin dacă îşi pune "centura de castitate" (VIDEO)
Sursa foto: traian basescu
10 Mar 2009   •   01:44

Preşedintele Traian Băsescu a declarat luni seara că dacă PSD rămânea în opoziţie, Mircea Geoană nu mai era preşedintele partidului, şi că aşteaptă din partea liderului PSD, deşi nu-i este "dator", să aibă "bun simţ".

După ce moderatorul emisiunii de la postul public a amintit de declaraţia liderului PSD, făcută după discursul din Parlament al preşedintelui, referitoare la FMI, în care acesta îşi exprima speranţa ca centura de siguranţă reprezentată de un acord cu Fondul să nu se transforme într-una de castitate, Traian Băsescu a replicat că Mircea Geoană "o să rămână virgin dacă îşi pune centura de castitate".

"Eu cred că asta i se întâmplă. Dar o să mai facem tot ce se poate ca, fiind al doilea om în stat, să-i oferim o centură de castitate, să şi-o pună", a continuat el.



Totodată, amintindu-i-se de declaraţiile lui Geoană că n-ar fi ştiut de plecarea unei delegaţii la FMI, Băsescu a sugerat că acesta n-ar fi fost de găsit, fiind plecat la manifestări ale tineretului din partid.

"Ei, ce să spun!", şi a explicat faptul că delegaţia României a efectuat vizite la UE şi FMI şi că "orice stat responsabil" face acest lucru. "Nu s-a iniţiat nicio negociere. Sigur că am fost informat de primul-ministru, am fost informat de guvernatorul BNR, că pentru a avea toate elementele unei eventuale angajări într-un astfel de credit, au făcut o vizită exploratorie întâi la Bruxelles şi de acolo s-au dus în SUA la FMI".

Întrebat dacă trebuia să ştie şi Mircea Geoană aceste amănunte, preşedintele Băsescu a spus: "Dacă ar fi stat mai mult pe-acasă şi nu era prin staţiunile alea, la manifestările astea ale tineretului, împreună cu domnul Vanghele - că văd că-i creează inspiraţie profundă domnul Vanghele lui Mircea Geoană, îl energizează şi-i pune centură de castitate şi-l face să fie şi agresiv, câteodată".

"Dar el e în Guvern?" a întrebat retoric Traian Băsescu referindu-se la o altă declaraţie a lui Mircea Geoană, potrivit căreia Guvernul ar acţiona "pe şest". "Eu sunt executiv. Da? Preşedintele României este parte a structurii executive. El este Guvern? Sau nu ştie ce e? Deocamdată, el e Parlament. Şi, dacă tot nu-l poţi găsi la telefon, că-i ocupat cu tineretul şi cu domn Vanghele, n-o să-l caut să-i raportez", a detaliat şeful statului.

Traian Băsescu a afirmat apoi că el este cel care l-a ajutat pe Mircea Geoană să supravieţuiască politic."Dacă rămânea în opoziţie, azi nu mai era preşedintele PSD. Nu mi-e dator, dar bun simţ poate să aibă", a continuat Băsescu.

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat, după discursul preşedintelui Băsescu din plenul Parlamentului, că acesta a evitat subiectul FMI, adăugând că nu a sesizat "elemente de noutate dramatică" în mesajul şefului statului doar o reamintire a situaţiei în care se află România.

"A încercat să fugă de cartoful fierbinte numit acordul cu Fondul Monetar şi, ca om de stânga sper, ca această centură de siguranţă să nu se transforme, în România, în centură de castitate, astfel încât să nu avem resursele necesare pentru protecţie socială şi pentru investiţiile publice necesare", a declarat Mircea Geoană.
Antena3.ro

×
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close