Antena 3 CNN Politică Băsescu: Guvernul să se bată până în ultima clipă pentru Schengen. Cazul Ridzi, un mare deserviciu

Băsescu: Guvernul să se bată până în ultima clipă pentru Schengen. Cazul Ridzi, un mare deserviciu

Băsescu: Guvernul să se bată până în ultima clipă pentru Schengen. Cazul Ridzi, un mare deserviciu
Sursa foto: Foto: Intact Images
05 Ian 2011   •   15:37

Preşedintele Traian Băsescu le-a cerut miniştrilor, miercuri, să se "bată până în ultima clipă" pentru aderarea României la Spaţiul Schengen în termenul stabilit, aprilie-mai 2011. Prezent la şedinţa Guvernului, şeful statului a avertizat însă că România nu poate denunţa Mecanismul de Cooperare şi Verificare sau bloca aderarea Croaţiei la UE. Totodată, potrivit preşedintelui, cazul Ridzi a creat un mare deserviciu, atât ei, cât şi României pentru Schengen.

"Accesul în spaţiul Schengen nu este un atribut al Comisiei Europene", a precizat Traian Băsescu. "România nu poate condiţiona, sau nu este în politica noastră - poate, dar nu e în politica noastră - să blocăm accesul Croaţiei. Dimpotrivă, politica noastră externă de câţiva ani susţine fără rezerve că statele din Balcanii de vest trebuie să devină membre", a continuat preşedintele.

Traian Băsescu a mai declarat că nu recomandă parlamentarilor să avizeze negativ solicitarea Germaniei privind majorarea numărului de europarlamentari.

"Cazul Ridzi a creat un mare deserviciu"

În debutul şedinţei de Guvern, preşedintele Traian Băsescu a făcut uneel referiri şi la cazul Ridzi. În opinia sa, acesta a creat un deserviciu României în procesul de aderare la Schengen.

 

"Cazul Ridzi a creat un mare deserviciu, atât ei, cât şi României, nu a fost de natură să ajute. Sper ca alte dosare să obţină un aviz favorabil la începutul sesiunii parlamentare", a spus Băsescu.

Plenul Camerei Deputaţilor a respins, în urmă cu două săptămâni, cererea DNA de încuviinţare a percheziţiei informatice în cazul Ridzi, precum şi cererea de extindere a cercetării penale.

×
Subiecte în articol: aderare Schengen guvern sedinta
Parteneri
Schimbare importantă pentru călătorii ce trec prin Gara de Nord
x close