Antena 3 CNN Politică Băsescu: Guvernul trebuia scos dintr-o anumită inerţie. Mi-aş dori un ministru de Finanţe ca Remeş (VIDEO)

Băsescu: Guvernul trebuia scos dintr-o anumită inerţie. Mi-aş dori un ministru de Finanţe ca Remeş (VIDEO)

Băsescu: Guvernul trebuia scos dintr-o anumită inerţie. Mi-aş dori un ministru de Finanţe ca Remeş (VIDEO)
08 Sep 2010   •   21:14

Guvernul trebuia scos dintr-o anumită inerţie şi remanierea, deşi nu a adus persoane cunoscute, a adus oameni hotărâţi să se implice. Declaraţia aparţine preşedintelui Traian Băsescu, invitat în cadrul unei ediţii speciale pe TVR 1. În cadrul aceluiaşi interviu, liderul României a declarat că se bucură că PDL l-a atenţionat pe Emil Boc că şi-ar putea pierde mandatul şi a anunţat discuţii cu membrii Guvernului în zilele care urmează pe tema banilor de investiţii. În plus, Traian Băsescu a spus că şi-ar dori ca noul ministru de Finanţe să semene cu Remeş.

?Aş fi avut posibilitatea să colaborez cu premierul în găsirea unor oameni, dar am preferat să las decizia PDL-ului. Aşa e corect, e partid de guvernamânt şi trebuie să-şi asume exclusiv responsabilitatea guvernării?, a declarat Traian Băsescu care a adăugat că ?nu există grupuri în PDL?.

?Cred că soluţia de a aduce numai parlamentari în Guvern este una bună. Crizele nu se trec cu tehnicieni, ci cu politicieni. (...) Nu-mi place că am devenit unul din promotorii măsurilor rele. Lucrez într-o instituţie a statului, am angajaţi care nu sunt plătiţi mai bine decât bugetarii?, a mai spus Traian Băsescu.

PSD şi PNL nu sunt capabili să treacă România prin criză, a mai spus preşedintele. "Ar guverna demagogic, ar merge pe nişte soluţii imposibile, care ar îngloda ţara în datorii".

PSD ŞI PNL NU SUNT CAPABILI SĂ TREACĂ ROMÂNIA PRIN CRIZĂ:

În cadrul aceluiaşi interviu, preşedintele Traian Băsescu a declarat că în zilele următoare va avea discuţii cu Guvernul pentru a se vedea unde se vor găsi soluţii pentru a elibera 1,5 miliarde euro, "din banii împrumutaţi", pentru investiţii. Şeful statului a mai spus că a avut o discuţie cu miniştrii şi luni şi marţi seară, apreciind că, din banii pe care-i împrumutăm, măcar 1,5 miliarde să fie pentru investiţii.

Traian Băsescu a avut cuvinte de laudă pentru fostul ministru Remeş. ?Mi-aş dori ca noul ministru de Finanţe să fie cum a fost Remeş. Nu sa ia ciubuc. Ci să fie practic aplicat spre rezolvarea lucrurilor. (...) Să fie un ministru eficient din punctul de vedere al surselor de relansare economică?, a spus preşedintele.

TRAIAN BĂSESCU, DESPRE MINISTRUL DE FINANŢE: MI-AŞ DORI SĂ SEMENE CU REMEŞ

?Orice premier şi preşedinte este de sacrificiu în perioadă de criză. Varianta unui preşedinte neimplicat era să stea deoparte şi să boscorodească Guvernul. Sunt momente în care trebuie să fii solidar cu cei care fac ce trebuie?, a ţinut să precizeze Traian Băsescu.

Referitor la contribuţiile pentru drepturile de autor, preşedintele a spus că au fost "un cadou lăsat de fostul ministru care s-a gândit să lase o bombă în urma lui."

Preşedintele a vorbit şi despre Constituţie. ?Constituţia în fondul ei este una bună. Am cerut departamentului juridic să constatăm toate blocajele pe care le-a generat Constituţia prin neclaritate şi să demarăm un proiect care să îndeparteze aceste neclarităţi (...) Vom rămâne în aceleaşi condiţii de dizolvare a Parlamentului."

Seful statului spune că îşi doreşte în continuare un Parlament unicameral şi adoptarea "uninominalului adevarat: ori două tururi, ori un singur tur, iar cel de pe locul 1 să intre în Parlament".

TRAIAN BĂSESCU: CONSTITUŢIA ESTE UNA BUNĂ

În finalul interviului, preşedintele a vorbit şi despre situaţia romilor. ?În primii 500 de romi repatriaţi nu a fost nici un infractor. (...) Cea mai mare responsabilitate este a romilor. În loc să-şi trimită copiii la cerşit, îi pot trimite la şcoală. Statul român le-a creat condiţii?, consideră Traian Băsescu.

STATUL ROMÂN LE-A CREAT CONDIŢII ROMILOR

Antena3.ro

 

×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close