Antena 3 CNN Politică Băsescu i-a convocat la Sinaia pe membrii Guvernului şi preşedinţii celor două Camere

Băsescu i-a convocat la Sinaia pe membrii Guvernului şi preşedinţii celor două Camere

Băsescu i-a convocat la Sinaia pe membrii Guvernului şi preşedinţii celor două Camere
02 Ian 2009   •   09:03

Miniştrii cabinetului Boc, preşedinţii Camerei şi Senatului şi şefii SRI şi SIE şi-au petrecut mai mult de jumătate din prima zi a noului an împreună cu şeful statului, la munte, în Sinaia. Traian Băsescu i-a invitat pe primii demnitari ai ţării la o întâlnire informală.
Însoţiţi de familii, au venit la castelul Foisor din Sinaia. Întâlnirea s-a terminat joi seară, târziu. Singurul ministru care a stat de vorbă cu presa a fost Ecaterina Andronescu. Câteva explicaţii despre întâlnire au venit si de la preşedinte. Traian Băsescu a ţinut să precizeze că nu a convocat guvernul la o şedinţă.
Întâlnirea de la Castelul Foişor a început după ora 14 şi s-a terminat târziu în noapte. La plecare, preşedintele a venit cu lămuriri. ?Am invitat miniștrii, demnitarii care au sărbătorit sărbătorile de iarnă pe Valea Prahovei să ne întâlnim pe 1 ianuarie. A fost o zi placută în care am fost împreună cu soțiile demnitarilor?, a explicat el.
Întrebat ce își dorește din punct de vedere personal în noul an, Basescu a arătat că atunci: ?când ești președintele României este foarte greu să-ți dorești ceva pentru tine. Dacă îți dorești ceva, îți dorești pentru țară?.
Explicaţiile au fost cu atât mai necesare cu cât miniştri au evitat să stea de vorbă cu jurnaliştii. Doar ministrul Educaţiei a povestit când a plecat cum a decurs întâlnirea. ?Premierul Emil Boc i-a avertizat pe miniştri că s-ar putea să fie chemaţi la Palatul Victoria în weekend ca să discute unele probleme punctuale.? a spus aceasta.
Întâlnirea a fost caracterizată de preşedintele Senatului Mircea Geoană drept una relaxată, caracterizată de atmosfera de echipă. Liderul social-democrat a precizat că problemele politice au lipsit de pe agenda discuţiilor.
Alături de ministri, au fost şi directorii SRI şi SIE. Au lipsit miniştri Vasile Blaga, Nicolae Nemirschi şi Gabriel Sandu toţi plecaţi în străinătate.
Antena 3

×
Subiecte în articol: executiv Sinaia
Parteneri
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania
x close