Antena 3 Politică Băsescu îi cere lui Ponta să anuleze OUG privind referendumul printr-o altă OUG

Băsescu îi cere lui Ponta să anuleze OUG privind referendumul printr-o altă OUG

de L.D.    |    11 Iul 2012   •   21:45
Băsescu îi cere lui Ponta să anuleze OUG privind referendumul printr-o altă OUG
Sursa foto: Foto: Mediafax

Preşedintele suspendat Traian Băsescu i-a cerut premierului Victor Ponta să anuleze Ordonanţa de Urgenţă 41/2012 privind organizarea referendumului din 29 iulie tot printr-o ordonanţă de urgenţă, nu prin convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului care să modifice legislaţia.
   
"Domnul Ponta a mutat necinstea până la Bruxelles. El crede că acolo sunt oameni cu care discuţi aşa cum discută el în PSD. Adică necinstit. Le explică că trebuie să cheme Parlamentul ca să pună în practică condiţiile impuse de Curtea Constituţională (...) Pentru acea OUG pe care a dat-o şi care stabileşte prin excepţie alte condiţii de referendum pentru preşedinte, decât pentru primari sau pentru Constituţie, este o singură soluţie. Anularea prin ordonanţă de urgenţă a ordonanţei de Urgenţă cu care a intrat într-o zonă interzisă (...) Pentru cele două ordonanţe de urgenţă ilegale, Guvernul României trebuie să emită alte două ordonanţe de urgenţă de anulare", a spus Băsescu.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close