Antena 3 CNN Politică Băsescu îi răspunde lui Geoană: CSAT a remis spre aprobare Parlamentului Strategia de Apărare a Ţării

Băsescu îi răspunde lui Geoană: CSAT a remis spre aprobare Parlamentului Strategia de Apărare a Ţării

Băsescu îi răspunde lui Geoană: CSAT a remis spre aprobare Parlamentului Strategia de Apărare a Ţării
22 Iun 2010   •   16:54

CSAT a decis, marţi, să înainteze Parlamentului, spre aprobare, Strategia de Apărare a Ţării, propusă de şeful statului, Preşedintele Traian Băsescu se declară receptiv la eventualele recomandări ale membrilor Parlamentului cu ocazia dezbaterilor din forul Legislativ. Preşedinţia informează marţi că membrii CSAT au analizat Strategia de Apărare a Ţării, propusă de preşedinte.

"În urma dezbaterilor din cadrul şedinţei, a fost luată decizia de înaintare a documentului către Parlamentul României spre aprobare, în temeiul art. 65, alin. (2), lit f), din Constituţia României, şi al prevederilor Legii nr. 473/2004 privind planificarea apărării. Documentul reprezintă instrumentul de lucru în baza căruia instituţiile din domeniul securităţii naţionale sunt chemate să elaboreze propriile strategii sectoriale ce vor conţine măsurile concrete destinate contracarării şi combaterii riscurilor şi ameninţărilor", se arată într-un comunicat al Preşedinţiei după şedinţa CSAT.

Preşedinţia precizează că în scrisoarea adresată preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului, "şeful statului îşi exprimă disponibilitatea de a fi receptiv la recomandările membrilor Parlamentului cu ocazia dezbaterilor din forul Legislativ pe tema Strategiei Naţionale de Apărare a Ţării". Preşedintele Senatului, Mircea Geoană solicita, la începutul acestei luni, şefului statului să prezinte strategia de securitate naţională, aşa cum îl obligă Constituţia.

"Facem un apel către preşedintele României de a se prezenta în faţa Parlamentului, la şase luni după preluarea mandatului, cu o strategie de securitate naţională, pentru că este o obligaţie constituţională a domniei sale şi obligaţia Parlamentului să aprobe o strategie de securitate naţională", a declarat preşedintele Senatului, Mircea Geoană.

Strategia de securitate naţională a României este documentul de bază care fundamentează planificarea apărării la nivel naţional. Preşedintele României, în termen de cel mult trei luni de la învestitură, prezintă Parlamentului Strategia de securitate naţională a României. Parlamentul României, în şedinţă comună, va dezbate Strategia de securitate naţională a României şi o va adopta prin hotărâre.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: CSAT
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close