Antena 3 CNN Politică Băsescu îl acuză pe Meleşcanu: Nu mi-a dat informaţia pe care i-am cerut-o, mi-a spus că e secret de stat

Băsescu îl acuză pe Meleşcanu: Nu mi-a dat informaţia pe care i-am cerut-o, mi-a spus că e secret de stat

Băsescu îl acuză pe Meleşcanu: Nu mi-a dat informaţia pe care i-am cerut-o, mi-a spus că e secret de stat
de M.T.    |    14 Oct 2014   •   00:43

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că Teodor Meleşcanu, fostul director al SIE, a refuzat să-i comunice dacă în Guvern există ofiţeri acoperiţi sau foşti ofiţeri acoperiţi, spunându-i că acest gen de informaţie este un secret de stat.

„Am deschis o corespondenţă oficială cu domnul director Meleşcanu şi l-am rugat să-mi comunice dacă în Guvern există ofiţeri acoperiţi sau foşti ofiţeri acoperiţi. Mi-a răspuns că e secret de stat, neţinând cont de faptul că preşedintele are acces la orice secret de stat”, a spus Băsescu.

„Decizia mea să deschid public acest subiect a fost luată pentru că acum s-a creat un precedent uriaş, în care preşedintele cere o informaţie nu despre lista de acoperiţi, ci despre membrii guvernului, şi mi s-a spus că nu mi se poate comunica pentru că e secret de stat potrivit unei hotărâri de guvern”, a continuat Traian Băsescu.

Preşedintele a mai precizat că, din acest motiv, nu a mai avut niciodată încredere în informaţiile primite de la fostul şef SIE.

„Acest lucru va rămâne în istoria serviciului. Cred că este prima dată când un şef de stat al României cere o informaţie unui serviu, iar serviciul o are şi refuză să o dea preşedintelui. Din acel moment şi până când Meleşcanu a plecat din fruntea serviciului, eu n-am mai avut încredere în ce-mi spune el”, a declarat Băsescu.

×
Subiecte în articol: Teodor Meleşcanu SIE
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close