Antena 3 CNN Politică Băsescu îl acuză pe Varujan Vosganian de laşitate. Cum răspunde ministrul demisionar

Băsescu îl acuză pe Varujan Vosganian de laşitate. Cum răspunde ministrul demisionar

Băsescu îl acuză pe Varujan Vosganian de laşitate. Cum răspunde ministrul demisionar
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    10 Oct 2013   •   17:55

Traian Băsescu se dă pe sine ca exemplu de politician fără frică. Preşedintele spune că el a demisionat din Parlament, ca să poată fi cercetat în Dosarul Flota, înainte ca vreun procuror să ceară acest lucru.

În consecinţă, Băsescu îl acuză pe Varujan Vosganian de laşitate, pentru că stă la adăpostul imunităţii parlamentare.

Preşedintele a declarat, marţi, că s-a înşelat, luni, când a apreciat demisia lui Varujan Vosganian din Guvern ca fiind un gest de bun-simţ, precizând că de fapt este vorba despre un act de profundă laşitate.

Vosganian: În ultimii trei ani, Ministerul Economiei a fost nimicit, destructurat şi lipsit de autoritate

Ministrul demisionar al Economiei, Varujan Vosganian, a comentat declaraţiile preşedintelui, joi seară, la Antena 3.

"Tipul ăsta de a face politică este aiuritor. Domnul Băsescu a demisionat cu câteva luni înainte de alegeri. A fost reales foarte repede. După ce a ajuns preşedintele României s-a dat imediat NUP pe un caz în care a dispărut o flotă. Eu, în 2012, în 7 ianuarie, am cerut să fiu audiat în orice postură doreşte Parchetul. Nu m-a audiat nimeni aproape doi ani", a spus Vosganian, joi, la "100 de minute cu Alessandra Stoicescu".

"Dacă eu eram fricos, atunci stăteam cu sufletul în pumni, rugându-mă să nu fiu audiat. Dar eu am cerut să fiu audit, pentru că nu mi se părea corect ca atâţia colegi să fie cercetaţi şi eu nu(...). După aproape doi ani mă trezesc cu o făcătură, în care toate dovezile care arătau că e o aiureala nu existau", a mai spus ministrul demisionar.

Întrebat de ce nu a demisionat şi din Parlament, Varujan Vosganian a menţionat că legea română şi Constituţia României au nişte prevederi clare.

"În cazul în care un fost ministru este anchetat, există trei autorităţi care trebuie să se pronunţe. Camera Deputaţilor, dacă e deputat, Senatul, dacă e senator şi Preşedintele dacă e nu e nici deputat, nici senator. Orice aş fi făcut eu, şi dacă stăteam în cap, tot nu puteam să renunţ la imunitate. Este dată prin lege, numai că imunitatea mea, adică discernerea între responsabilitatea politică şi responsabilitatea penală, în loc să o decidă Senatul, ar fi decis-o preşedintele României", a explicat ministrul demisionar.

Varujan Vosganian a anunţat, luni seară, că şi-a depus demisia de onoare din funcţia de ministru al Economiei. Ministrul Finanţelor, Daniel Chiţoiu, a fost numit interimar în această funcţie.

Citeşte şi:

Antonescu: Demisia lui Vosganian, o încercare de a nu oferi posibilitatea unor atacuri la Guvern


Vezi AICI ediţia integrală a emisiunii "100 de minute cu Alessandra Stoicescu".

×
Subiecte în articol: Varujan Vosganian 100 de minute
Parteneri
ANAT propune taxe noi pentru turiști
x close