Antena 3 CNN Politică Băsescu: În 2004 aş fi putut numi premier de la PD, nu am făcut-o din spirit de fair-play

Băsescu: În 2004 aş fi putut numi premier de la PD, nu am făcut-o din spirit de fair-play

Băsescu: În 2004 aş fi putut numi premier de la PD, nu am făcut-o din spirit de fair-play
Sursa foto: traian basescu
28 Oct 2009   •   08:17

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi seară, la GDS, că, în 2004, protocolul Alianţei DA i-ar fi permis să desemneze un premier de la PD, dar nu a făcut aceasta din spirit de fair-play.
"Noi am avut un protocol al Alianţei DA în care se spunea că PNL dă candidatul la prezidenţiale şi PD dă candidatul pentru funcţia de prim-ministru. Nu din cauza PD candidatura PNL la funcţia de preşedinte nu s-a finalizat. Eu am fost un înlocuitor, care nu a avut ca efect modificarea protocolului. Puteam foarte bine să spun: îmi pare rău, băieţi, uite ce scrie aici. PD dă premier", a declarat Traian Băsescu, citat de Mediafax.
El a mai spus că nu a desemnat premier de la PD din spirit de fair-play.
Băsescu a precizat că ar fi putut să invoce faptul că liberalii nu şi-au putut duce mandatul la capăt în interiorul alianţei.
"Eu am venit şi am câştigat, dar asta e altceva, pentru că nu v-aţi putut duce mandatul la capăt în interiorul alianţei. Eu desemnez primul-ministru de la PD. N-am făcut-o din fair-play. La fair-play mi s-a răspuns cum mi s-a răspuns, cu alianţă cu PSD după doi ani, pentru că aşa dădea mai bine, cu o participare totală la suspendarea preşedintelui şi aşa mai departe", a conchis şeful statului.

Referindu-se tocmai la momentul desemnării premierului în decembrie 2004, Ion Iliescu scrie pe blogul său: ?în decembrie 2004, când PSD avea cel mai mare grup parlamentar (deţinând şi preşedinţia celor două Camere) ? preşedintele Băsescu a refuzat să-i acorde formarea guvernului şi, prin şantaj ( apelând inclusiv la ?soluţia imorală? ? cum a denumit-o dânsul, de atragere a grupului parlamerntar al PUR) a format o majoritate fragilă, prin asocierea la grupul Alianţei D.A. (PNL + PD) a grupurilor UDMR şi PUR?.

Antena3.ro

×
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close