Antena 3 CNN Politică Băsescu: În 2010 şi 2011 am avut cel mai mare procent din PIB destinat investiţiilor din UE

Băsescu: În 2010 şi 2011 am avut cel mai mare procent din PIB destinat investiţiilor din UE

Băsescu: În 2010 şi 2011 am avut cel mai mare procent din PIB destinat investiţiilor din UE
Sursa foto: Foto: Intact Images
02 Aug 2011   •   14:26

Şeful statului Traian Băsescu a vorbit marţi, în cadrul unor declaraţii la postul public de radio, despre situaţia economică în care se află România şi despre progresele şi regresele statului în acest domeniu din ultima perioadă a guvernării Boc.

Preşedintele a explicat că, întrucât suntem într-o economie de tip capitalist, dezvoltarea şi investiţiile trebuie să fie motorul acestei economii. Astfel, Băsescu a arătat că România a avut în 2010 şi 2011 cel mai ridicat procent din Produsul Intern Brut  destinat investiţiilor din Uniunea Europeană.

"România a avut, anul trecut şi anul acesta, cel mai ridicat procent din PIB destinat investiţiilor din UE. Asta a fost politica Guvernului, să creeze un minim de locuri de muncă, atât cât poate, de câţi bani are. Nu spun că au fost bani suficienţi"

 


Mai mult decât atât, Traian Băsescu a făcut o paralelă între România şi alte state europene, explicând că Spania Portugalia şi Grecia au un dezechilibru macroeconomic mult mai mare decât al nostru.

"România stă mai bine decât Spania, decât Portugalia sau Grecia din punctul de vedere al echilibrelor macroeconomice", a declarat Băsescu la RRA.

×
Subiecte în articol: Traian Băsescu investitii economie
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close