Antena 3 CNN Politică Băsescu: În al cui interes politic s-au luat decizii CC privind pensiile judecătorilor, ANI, DLAF?

Băsescu: În al cui interes politic s-au luat decizii CC privind pensiile judecătorilor, ANI, DLAF?

Băsescu: În al cui interes politic s-au luat decizii CC privind pensiile judecătorilor, ANI, DLAF?
Sursa foto: Foto: Intact Images
20 Iul 2010   •   19:03

"Mă întreb în al cui interes politic s-au luat deciziile cu privire la pensiile judecătorilor, cu privire la amputarea CNSAS, cu privire la amputarea ANI, cu privire la GLAF, care, de asemenea, are atribuţiuni de verificare a banilor europeni utilizaţi în România", a declarat, marţi, Traian Băsescu, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Palatul Cotroceni, pe tema raportului pe Justiţie făcut public în aceeaşi zi de CE. Băsescu s-a referit astfel la declaraţia preşedintelui CC, Augustin Zegrean, care definea Curtea Constituţională ca fiind o instanţă "politico-jurisdicţională".

De asemenea, şeful statului s-a întrebat ?dacă nu suntem în situaţia în care toate celelate instituţii ale României îşi vor pierde credibilitatea având în vedere că tot mai multe decizii ale Curţii Constituţionale au avut efecte negative atât în relaţiile internaţionale cât şi în combaterea efectelor crizei?.

Curtea Constituţională ar fi de două ori prezentă în interiorul raportului ca sursă a încălcării angajamentelor României: o dată prin Legea Ani, şi a doua oară în legătură cu funcţionarea Departamentul pentru Lupta Antifraudă (DLAF), corespondentul European Anti-Fraud Office (OLAF).

Antena3.ro

 

×
Subiecte în articol: Augustin Zegrean
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close