Antena 3 CNN Politică Băsescu: În octombrie, noiembrie, voi lua o decizie privind candidatura

Băsescu: În octombrie, noiembrie, voi lua o decizie privind candidatura

Băsescu: În octombrie, noiembrie, voi lua o decizie privind candidatura
Sursa foto: presedintele romaniei basescu
16 Iul 2009   •   03:43

Preşedintele Traian Băsescu a declarat miercuri la Praga, în cadrul unei întâlniri cu românii din Cehia, că nu a luat încă nicio decizie cu privire la candidatura sa, avansând ca termen lunile octombrie-noiembrie.

"Nu am luat încă nicio decizie. O spun în modul cel mai sincer că nu am luat. Să ajungem până în octombrie, în noiembrie...", a fost răspunsul preşedintelui Băsescu la întrebarea unei românce care a insistat să afle dacă şeful statului va candida pentru un nou mandat la Cotroceni.

Traian Băsescu a afirmat în repetate rânduri că va lua o decizie privind o nouă candidatură la prezidenţiale în funcţie de evoluţia situaţiei economice.

Întrebat care este nivelul crizei care-l va determina să nu candideze, Băsescu a răspuns: "Derapajul". "Derapaj înseamnă să ajungem la un şomaj de peste 10 procente, deci cu două cifre. Eu îmi fixez ca obiectiv şi consider că am intrat în derapaj social la un şomaj de 10%. Cred că ar fi greu să te mai adresezi românilor pentru că e greu să le explici că nu preşedintele este cel responsabil, dar preşedintele are influenţă în politica românească, chiar dacă nu are pârghii şi când e în coabitare, şi când este în parteneriat cu Guvernul", a afirmat şeful statului, citat de Newsin.

Preşedintele României, Traian Băsescu, efectuează, în perioada 15-16 iulie, o vizită de stat în Republica Cehă.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: alegeri prezidentiale
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close