Antena 3 CNN Politică Băsescu: Într-un minut de când nu mai sunt preşedinte, renunţ la politică

Băsescu: Într-un minut de când nu mai sunt preşedinte, renunţ la politică

Băsescu: Într-un minut de când nu mai sunt preşedinte, renunţ la politică
Sursa foto: traian basescu
16 Oct 2009   •   01:42

Preşedintele Traian Băsescu a declarat joi noapte, la B1TV, că nu va rămâne în politică niciun minut după ce nu va mai fi preşedintele României, indiferent dacă va mai obţine sau nu un nou mandat.

"Vă spun sigur că, în momentul în care îmi închei mandatul de preşedinte al României, fie acesta, fie peste cinci ani dacă mai câştig un mandat de preşedinte, nu mai păşesc niciun minut în politică. Nu poţi să fii mai mult decât nimic, continuând să mai faci ceva mult mai jos", a spus preşedintele Traian Băsescu, citat de Mediafax.

El a amintit de promisiunea neonorată de a demisiona în cinci minute dacă va fi suspendat, admiţând că momentul l-a decredibilizat, însă motivaţia sa a fost aceea că a primit o informaţie conform căreia se pregătea emiterea unei OUG care să interzică preşedinţilor demisionari participarea la un nou scrutin.

"După ce ai fost preşedintele României este normal să rămâi în afara politicii. Ce poţi să faci în politică mai mult decât a fi preşedintele României? Nimic!", a conchis Băsescu.

Acesta a făcut referire din noul la alegerile din 2004, despre care susţine că au fost fraudate. El a subliniat că nu ştie nici la acest moment ce s-a întâmplat cu peste o sută de mii de voturi anulate.

"Am spus-o atunci şi o spun şi acum: acele alegeri au fost fraudate", a conchis Băsescu.

Preşedintele a făcut această declaraţie în contextul anunţului că scrutinul prezidenţial din 2009 va fi supravegheat de OSCE, exprimându-şi certitudinea că acesta nu va fi fraudat.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: alegeri prezidentiale
Parteneri
Cod portocaliu de ploi, grindină și vijelii! Localitățile vizate de alerta ANM
x close