Antena 3 CNN Politică Băsescu: Intrarea României în Schengen ţine de un raport MCV pozitiv

Băsescu: Intrarea României în Schengen ţine de un raport MCV pozitiv

Băsescu: Intrarea României în Schengen ţine de un raport MCV pozitiv
de S.T.    |    12 Noi 2013   •   13:12

România are nevoie de un raport bun pe Justiţie pentru a intra în Schengen în 2014 şi actualii guvernanţi nu au voinţa politică pentru a-l obţine, susţine preşedintele Traian Băsescu.

Acesta adaugă că nu este optimist în ceea ce priveşte data aderării la Schengen, câtă vreme guvernul menţine miniştrii cu dosare penale şi parlamentul refuză să îi trimită pe aleşi în faţa procurorilor.

"Avem probleme politice majore, care nu mă fac foarte optimist şi care din păcate nu ţin de mine şi nu ţin nici de DNA, nici de DIICOT, nici de Parchetul General şi nici de ICCJ, şi nici de lupta anticorupţei, ci ţin de voinţa politică. Oamenii ăştia nu vot putea minţi la nesfârşit românii că nu au noroc în viaţă sau se împiedică de Băsescu. Faptele lor sunt cele care împiedică procesul de integrare a României în Shengen", a declarat Băsescu, marţi, înainte de plecarea spre Paris.

"România şi Bulgaria nu vor intra în spaţiul Schengen la 1 ianuarie 2014", a declarat preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, luni seară, pentru postul privat de televiziune din Franţa LCI, deţinut de TF1.

Citeşte şi:

Traian Băsescu: Vor fi probleme în raportul MCV

×
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close