Antena 3 CNN Politică Băsescu: Iohannis, puţin naiv. Dacă PSD îl propunea pe Croitoru, acceptam (VIDEO)

Băsescu: Iohannis, puţin naiv. Dacă PSD îl propunea pe Croitoru, acceptam (VIDEO)

Băsescu: Iohannis, puţin naiv. Dacă PSD îl propunea pe Croitoru, acceptam (VIDEO)
Sursa foto: basescu
15 Oct 2009   •   22:49

Lucian Croitoru, premierul pe care preşedintele Traian Băsescu l-a desemnat joi, nu a fost propunerea PD-L, însă are susţinerea acestui partid. Mai mult decât atât, Băsescu spune că încrederea pe care o are în consilierul guvernatorului BNR, căruia i-a oferit funcţia de premier şi în urma alegerilor parlamentare din 2008, este atât de mare, încât dacă social democraţii ar fi venit cu această propunere, ar fi acceptat-o.

?Dacă venea PSD cu Lucian Croitoru, în mod categoric îi spuneam da? a spus preşedintele, joi seară, la B1Tv. În acelaşi timp, el a arătat de ce nu a acceptat propunerea făcută de liderii majorităţii recent formate în parlament. În opinia sa, deşi îl preţuieşte pe Iohannis, căruia i-a oferit portofoliul Educaţiei în guvernul Tăriceanu, primarul Sibiului este folosit, pentru interesele unor politicieni ca Iliescu, Geoană sau Voiculescu, care nu vor să ?scape butoanele puterii?.



?Au vrut să utilizeze o figură credibilă, puţin naivă, pentru a-şi face jocurile. Pentru asta au trântit şi guvernul, să aibă un guvern al lor. Nu poţi să scoţi de la guvernare partidul cu cel mai mare număr de mandate, nicăieri în Europa nu se face asta? spune preşedintele.

El recunoaşte că numele lui Croitoru i-a venit în minte imediat după moţiunea de cenzură. ?Cred că prim ministrul desemnat este cel mai bun pe care puteam să îl oferim românilor şi reacţia partidelor nu este în acord cu nevoile noastre. Dorinţa mea ar fi fost ca toţi politicienii să revină de la interesele de partid, interesele personale, la interesul naţional?.

Preşedintele a mai explicat de ce nu a putut să îl desemneze în fruntea Guvernului pe Klaus Iohannis. Un astfel de gest, în ciuda faptului că primarul Sibiului este o persoană extrem de competentă, ar fi echivalat cu un compromis cu ?sistemul ticăloşit?. ?Îmi băteam joc de cinci ani de mandat, pentru că Voiculescu, Iliescu şi Geoană au stabilit viitorul României? a spus Traian Băsescu. ?Oamenii aştia vor să păstreze România aşa cum e, pentru ei. Le este frică să îşi piardă privilegile. Mulţumesc lui Dumnezeu că a venit un guvern Boc care a avut curajul să lupte împotriva acestor privilegii. Dacă nu era acest guvern nu se luau măsurile de eradicare a agenţiilor, a salariilor şi pensiilor nesimţite? a adăugat preşedintele.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Iliescu Iohannis premier Klaus Iohannis
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close