Antena 3 CNN Politică Băsescu își recunoaște greșeala. Votul uninominal a fost o mare greşeală

Băsescu își recunoaște greșeala. Votul uninominal a fost o mare greşeală

Băsescu își recunoaște greșeala. Votul uninominal a fost o  mare greşeală
Sursa foto: Foto: Agerpres
17 Dec 2012   •   17:09

Președintele Traian Băsescu a cerut astăzi liderilor politici să nu stimuleze traseismul, el arătând că acesta a fost  mare greșeală, în ciuda faptului că domnia sa a susținut acest vot, scrie Mediafax.

 "Vreau să mai ştiţi un lucru: din punctul meu de vedere, cred că ar trebui să nu stimulaţi traseismul. Avem o lecţie şi unii, şi alţii din legislatura trecută şi părerea mea este că ne-a făcut mult rău traseismul politic. Am convingerea că şi unii, şi alţii ne-am învăţat lecţia: ce înseamnă majorităţi d-astea conjuncturale, fără ideologii", le-a spus Traian Băsescu liderilor partidelor parlamentare.

El a apreciat că şi votul a arătat că electoratul nu este pregătit pentru uninominal.

"Şi va trebui să găsiţi soluţii. (...) Ştiu, este un reproş pe care mi-l puteţi face, eu am venit cu soluţia votului nominal. După ce vezi ce s-a întâmplat, nu poţi să nu spui: «Dom'le, a fost o greşeală». Pe de altă parte, modul cum s-a scris legea nu-l puneţi la mine. Căutaţi-i pe domnul Pârvulescu şi domnul Hrebenciuc şi domnul Olteanu de la liberali", le-a mai spus Traian Băsescu liderilor partidelor parlamentare.

 "În acelaşi timp, eu sunt convins că votul uninominal nu se poate introduce decât atunci când este un echilibru. Acum dezechilibrul e atât de mare, încât... 2008 ar fi fost un moment potrivit: PSD, PDL erau destul de echilibrate", a adăugat preşedintele.

Înregistrarea video a consultărilor preşedintelui Traian Băsescu cu reprezentanţii partidelor şi ai minorităţilor naţionale din Parlament, care au avut loc luni la Cotroceni, a fost transmisă presei de Administraţia Prezidenţială.

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close