Antena 3 CNN Politică Băsescu, la cinci ani de la aderarea la UE: România a plătit extrem de scump inconsecvenţele politicienilor

Băsescu, la cinci ani de la aderarea la UE: România a plătit extrem de scump inconsecvenţele politicienilor

Băsescu, la cinci ani de la aderarea la UE: România a plătit extrem de scump inconsecvenţele politicienilor
Sursa foto: Foto: enational.ro
de M.Z.    |    02 Feb 2012   •   11:45

România a plătit extrem de scump, de la intrarea în Uniunea Europeană şi până în prezent, inconsecvenţa politicienilor, fiind nevoie de o luptă grea pentru a explica faptul că ţara noastră nu are politicieni antieuropeni, a declarat, joi, preşedintele Traian Băsescu, potrivit Agerpres.

"Trebuie spus însă că sunt lucruri cu care UE nu face compromisuri şi avem propria noastră experienţă. România a plătit extrem de scump, în interiorul acestui interval 2007-2012 (de la aderarea României la UE - n.r.), inconsecvenţele politicienilor. O să vă aduc aminte: înfiinţarea ANI, desfiinţarea ANI, înfiinţarea DNA, desfiinţarea-tentativă a DNA, dar sunt şi multe altele, provenite de la politicieni care au discreditat România consistent. Şi a fost nevoie întotdeauna de o luptă formidabilă să explici că a fost o greşeală şi că nu sunt politicieni antieuropeni în România", a declarat, joi, şeful statului, cu ocazia împlinirii a cinci ani de la aderarea României la Uniunea Europeană.

De asemenea, preşedintele a ţinut să precizeze că inconsecvenţa oamenilor politici ne-a afectat credibilitatea.

"Vă rog să mă credeţi că a fost una din marile probleme ale acestor cinci ani - inconsecvenţa politicienilor, care s-a transformat imediat în lipsă de credibilitate", a mai precizat Traian Băsescu.

Citeşte şi Băsescu: Dacă România nu ar fi avut ezitări în vreo două rânduri, poate că ar fi încetat MCV în vară


×
Subiecte în articol: plati DNA ANI
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close