Antena 3 CNN Politică Băsescu la CSM: În Justiţie lucrurile se mişcă într-o direcţie pozitivă, inclusiv în lupta anticorupţie

Băsescu la CSM: În Justiţie lucrurile se mişcă într-o direcţie pozitivă, inclusiv în lupta anticorupţie

Băsescu la CSM: În Justiţie lucrurile se mişcă într-o direcţie pozitivă, inclusiv în lupta anticorupţie
11 Ian 2010   •   12:56

?Aş spune că, pe ansamblu, cred că sunt destule lucruri care au început să se mişte înr-o direcţie pozitivă în Justiţie, inclusiv din punctul de vedere al luptei împotriva corupţiei?, a declarat Traian Băsescu, la şedinţa CSM de luni.

Preşedintele a participat, luni, la şedinţa CSM, la prezentarea raportului de activitate al instituţiei, nu şi la alegerea noii conduceri a Consiliului. Consiliul Superior al Magistraturii îşi alege, luni, noua conducere, mandatele preşedintelui CSM, judecătorul Virgil Andreieş, şi vicepreşedintelui, procurorul Bogdan Licu, încheindu-se în 12 ianuarie 2010.

?Cred că nu este un bilanţ de sfârşit de mandat ci care trebuie să prefigureze foarte precis obiectivele CSM-ului pentru următoarele 12 luni. Trebuie stablite obiective foarte puternice având în vedere experienţa dobândită de CSM. Am participat la toate bilanţurile am observat evoluţile. Au fost ani în care am colaborat mai bine sau mai greu cu CSM-ul. Anul acesta am colaborat bine. Independenţa nu înseamnă lipsa de colaborare?, a subliniat şeful Statului.



?Am sentimentul că anul acesta CSM-ul va avea o activitate pozitivă şi mai este un an din mandatul acestui CSM. Cred că e o şansă extraordinară pentru acest CSM să-şi propună ca alte structuri ale statului să încheie cu mecanismul de cooperare şi verificare?, a spus Traian Băsescu.

Preşedintele şi-a exprimat speranţa că dosarele care ?stau de multă vreme vor primi o soluţie?, deoarece, în 2009, Justiţia a devenit ?mai pragmatică?. ?Nu are importanţă ce soluţie se adoptă ci o soluţie?, a precizat Băsescu.

El a vorbit şi despre protestul magistraţilor, despre care a spus că a ?marcat un moment de solidaritate al breslei, însă [?] prin cooperare putem rezolva multe probleme care afectează Justiţia?, a mai spus şeful statului.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: CSM justitie
Parteneri
ANM anunţă cum va fi vremea în iunie
x close