Antena 3 CNN Politică Băsescu, la dezbaterea proiectului UDMR: Niciodată nu voi permite unei minorităţi să umilească românii

Băsescu, la dezbaterea proiectului UDMR: Niciodată nu voi permite unei minorităţi să umilească românii

Băsescu, la dezbaterea proiectului UDMR: Niciodată nu voi permite unei minorităţi să umilească românii
Sursa foto: Foto: Agerpres
13 Noi 2017   •   20:06

Senatorul Traian Băsescu a declarat, luni, că parlamentarii UDMR, iniţiatorii iniţiativei legislative prin care se propune ca ziua de 15 martie să fie consacrată ca sărbătoare a comunităţii maghiare din România, urmăresc să-i umilească pe români şi să facă din această dată o zi naţională a României. 

„Cât am fost preşedinte nu am avut nicio înţelegere cu voi, cu UDMR. Aduceţi-vă aminte că la toate alegerile şi la toate referendumurile aţi susţinut bolşevismul biruitor. Şi acum faceţi acelaşi lucru. Tot timpul voi avea respect pentru comunitatea maghiară, ca pentru orice altă minoritate, dar niciodată nu voi permite unei minorităţi să umilească românii. Iar voi, cu propunerea de a face zi naţională în România din ziua voastră, de 15 martie, asta urmăriţi, să umiliţi românii în timp ce le spuneţi de la vârful partidului că voi urâţi ziua naţională a românilor. Vreau să ştiţi că nu puteţi să păcăliţi pe nimeni. Ştiu că vă aşteaptă Viktoraş (n.r. - premierul Ungariei, Viktor Orban), căruia i-am spus la Tuşnad 'atâta autonomie în ungurime câtă la Caracal'. Vă aşteaptă să rânjiţi: 'I-am păcălit pe români, le-am pus ziua în care îi omoram prin Ardeal să fie şi ziua lor naţională. Mulţumiţi-vă că vă spunem: 'La mulţi ani!' de zilele pe care vi le autodeclaraţi ca fiind zilele voastre naţionale. Nu ni le daţi şi nouă, că avem ziua noastră", a mai spus Băsescu. 

Cseke Attila i-a reproşat lui Traian Băsescu că nu a citit proiectul de lege şi că a promulgat, în calitate de preşedinte, proiecte de lege prin care sunt consacrate zile ale comunităţilor tătare şi rome, aşa cum este şi acest act normativ pentru comunitatea maghiară. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Traian Băsescu UDMR minoritati romani
Parteneri
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere
x close