Antena 3 CNN Politică Băsescu: La momentele prin care trece ţara, nici Ponta, nici Antonescu nu o servesc mai bine ca mine

Băsescu: La momentele prin care trece ţara, nici Ponta, nici Antonescu nu o servesc mai bine ca mine

Băsescu: La momentele prin care trece ţara, nici Ponta, nici Antonescu nu o servesc mai bine ca mine
12 Iul 2012   •   21:46

Traian Băsescu, a declarat că la momentele "dificile” prin care trece România în prezent "nici Victor Ponta, nici Crin Antonescu" nu o pot servi mai bine decât el, invocând cei opt ani de experienţă în fruntea ţării, scrie Mediafax.
"Ştiu foarte bine că după opt ani de experienţă, la momentele dificile prin care trece ţara acum, nici Victor Ponta, nici Crin Antonescu nu o pot servi mai bine decât mine", a spus Traian Băsescu.

El a susţinut că miza sa nu o reprezintă păstrarea scaunului de preşedinte, ci apărarea instituţiei prezindenţiale.

"Problema mea nu e scaunul pe care stau, am stat opt ani, dacă o fi să nu-mi duc al doilea mandat până la capăt o să plec cu conştiinţa împăcată că mi-am făcut datoria faţă de români. Problema mea e instituţia prezindenţială, care nu trebuie expusă decâte ori preşedintele nu are majoritate. Această abordare - cum nu are preşedintele majoritate îl suspendăm - este permisă de Constituţie în condiţiile în care preşedintele încalcă grav Constituţia (...) USL, alături de parte din UDMR, alături de parte din UNPR, au suspendat un preşedinte pur şi simplu pentru că nu are majoritate în Parlament, deci îl obligă pe preşedinte să-şi creeze propriile majorităţi, ceea ce este anticonstituţional", a mai susţinut Traian Băsescu.


×
Subiecte în articol: Victor Ponta suspendarea presedintelui
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close