Antena 3 CNN Politică Băsescu: La Vanghelie nu a ajuns arhiva MI, ci informaţii de la ofiţeri care şi-au compromis statutul

Băsescu: La Vanghelie nu a ajuns arhiva MI, ci informaţii de la ofiţeri care şi-au compromis statutul

Băsescu: La Vanghelie nu a ajuns arhiva MI, ci informaţii de la ofiţeri care şi-au compromis statutul
Sursa foto: basescu rau
20 Oct 2009   •   08:49

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, la RFI, că Marian Vanghelie nu a primit dosare ale DGIPI, ci doar informaţii de la ofiţerii care "şi-au compromis statutul de ofiţeri ai MI", devenind "slugi" ale lui Marian Vanghelie", aceştia urmând să "meargă" la Parchet.

"Eu vă spun că nu a ajuns arhiva Ministerului de Interne la Marian Vanghelie. Arhiva nu a ajuns. Ce a ajuns la el sunt informaţii de la ofiţerii care şi-au compromis statutul de ofiţeri ai MI, devenind slugi ale unui Marian Vanghelie, pe care l-au servit cu informaţii", a declarat Traian Băsescu.

El nu a vrut să spună numărul ofiţerilor, dar a specificat faptul că aceştia vor "merge la Parchet".

"Au fost instituţii care au supravegheat tot ce s-a întâmplat la Ministerul de Interne în acest interval. Ce mi se pare relativ grav este faptul că DGIPI avea mandate legale de ascultare de persoane pe care le supravegheau, din lumea interlopă, comunitatea de afaceri şi acele segmente de discuţii în care, eventual, a apărut şi un om politic sau ceva de genul acesta au fost copiate şi puse la dispoziţie ca informaţie pentru şantaj, pentru atacuri politice. Dar dosare din DGIPI nu au fost", a conchis şeful statului.

Preşedintele PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, a declarat, în septembrie, că "s-a dorit" să se puna mâna pe arhiva "Doi şi un sfert", unde e vorba de "fetiţa EBA", care "se încinge" din când în când" şi că arhiva DGIPI "este pe mâini bune".

De asemenea, Vanghelie a afirmat că, din infomaţiile pe care le deţine, la DGIPI nu ar mai exista date despre Traian Băsescu, exceptând "o bucăţică" cu Omar Hayssam, din care şeful statului "poate să aibă o problemă".

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Marian Vanghelie
Parteneri
Klaus Iohannis iese la pensie. Postul său de profesor va fi scos la concurs
x close