Antena 3 CNN Politică Băsescu, „lecții prețioase” pentru Iohannis: „Când a fugit Hayssam, am chemat toţi şefii din servicii şi le-am dat o hârtie”

Băsescu, „lecții prețioase” pentru Iohannis: „Când a fugit Hayssam, am chemat toţi şefii din servicii şi le-am dat o hârtie”

Băsescu, „lecții prețioase” pentru Iohannis: „Când a fugit Hayssam, am chemat toţi şefii din servicii şi le-am dat o hârtie”
Sursa foto: Foto: Intact Images
05 Ian 2017   •   23:24

Traian Băsescu a declarat, joi, la un post de televiziune, că preşedintele Iohannis ar trebui să acţioneze pentru a scoate SRI şi DNA din scandalul provocat de afirmaţiile lui Sebastian Ghiţă, fostul preşedinte invocând episodul fugii lui Omar Hayssam când a chemat procurorul general şi şefii serviciilor secrete cărora le-a cerut să demisioneze, scrie news.ro.

”Nu se sacrifică instituţii pentru un om iar, după părerea mea, s-a ajuns la nivelul la care preşedintele trebuie să se gândească foarte serios pentru a scoate SRI şi DNA din acest scandal. Când a fugit Omar Hayssam, i-am chemat pe toţi şefii şi le-am spus: «dragi şefi, vedeţi că aveţi fiecare câte o foaie în secretariat, să nu o lăsaţi nescrisă»”, a declarat Traian Băsescu.

El a susţinut că trebuie clarificate afirmaţiile lui Sebastian Ghiţă, mai ales că o parte dintre ele ar fi fost confirmate în presă. ”Cred că a fost şi o tactică a lui Ghiţă să înceapă cu ceva ce poate fi verificat. Afirmaţiile lui iniţiale, inclusiv cu cucuveaua mov, s-au confirmat (...) Dacă verificarea nu se face sau se face la fel cum s-a făcut cupovestea cu plagiatul pentru doamna Kovesi, DNA este terminat ca şi credibilitate”, a avertizat fostul preşedinte.

El a spus că ultima înregistrare a lui Ghiţă ar putea constitui un motiv pentru arestarea lui Coldea doar dacă Victor Ponta ar confirma că a fost şantajat de adjunctul şefului SRI să accepte numirea Codruţei Kovesi ca procuror-şef al DNA.

 

 

×
Subiecte în articol: Omar Hayssam
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close