Antena 3 CNN Politică Băsescu: M-am dezamăgit şi pe mine însumi când am adus PSD la putere

Băsescu: M-am dezamăgit şi pe mine însumi când am adus PSD la putere

Băsescu: M-am dezamăgit şi pe mine însumi când am adus PSD la putere
Sursa foto: traian basescu
19 Mai 2009   •   00:41

Preşedintele Băsescu a declarat, la o întâlnire cu reprezentanţii comunităţii româneşti din Paris, că s-a dezamăgit şi pe sine când a luat decizia de a susţine, în decembrie 2008, o alianţă între PDL şi PSD, spunând că a făcut aceasta pentru a asigura stabilitatea politică a României, "într-o perioadă care deja se prefigura" a fi de criză.

"Este un lucru pe care nu trebuie să-l evit la Paris. Mulţi dintre dumneavoastră aţi susţinut o soluţie, alta decât de stânga. Cred că prin soluţia politică pe care am găsit-o în luna decembrie pe mulţi dintre dumneavoastră v-am dezamăgit. Vreau să ştiţi că m-am dezamăgit şi pe mine însumi", s-a adresat Traian Băsescu comunităţii româneşti din Paris.



Şeful statului a explicat că dincolo de a se dezamăgi pe sine însuşi, avea "obligaţia" să garanteze României o soluţie stabilă, "într-o perioadă care deja se prefigura a fi o perioadă de criză". "Aş fi putut, dintr-o voinţă politică, care să-mi respecte toate abordările trecute, aş fi putut fi un preşedinte care să-şi împingă ţara într-o situaţie de instabilitate politică pentru a-şi respecta nişte crezuri. Am preferat să sacrific crezurile mele, decât să sacrific România împingând-o în instabilitate politică. Pentru asta pot fi judecat, pot fi apreciat, dar important este ca România să aibe stabilitate", a fost ultima intervenţie din discursul şefului statului.

De altfel, situaţia prezenţei PSD la guvernare a stârnit şi nemulţumirea unor români din diaspora. O doamnă în vârstă a ţinut să-i aducă reproşuri şefului statului. "Dacă puteam, băgam şi PNL şi UDMR...", a încercat preşedintele să explice. "Când am văzut toţi pesediştii... Aduceţi oameni care sunt în toate partidele", a insistat doamna. "Aşa adâncim criza", a intervenit o altă persoană. În replică, Băsescu a încercat din nou să rezolve situaţia spunând că a vrut să-i aducă "pe toţi la guvernare", dar n-a putut. "Aţi început foarte bine, dar n-aţi terminat tot...", nu s-a lăsat doamna. Preşedintele, în mulţime, a răspuns oamenilor prezenţi la sediul amdasadei: "Doamnă, să vedem, dar să scap de criza asta".
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: presedintele Romaniei
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close