Antena 3 CNN Politică Băsescu MINTE iar! Cum a argumentat președintele declarația potrivit căreia ”nu îl cunoaște pe Blejnar”

Băsescu MINTE iar! Cum a argumentat președintele declarația potrivit căreia ”nu îl cunoaște pe Blejnar”

Băsescu MINTE iar! Cum a argumentat președintele declarația potrivit căreia ”nu îl cunoaște pe Blejnar”
12 Noi 2012   •   21:40

Președintele Traian Băsescu a declarat luni, în conferința de presă, faptul că el chiar nu îl cunoștea pe Sorin Blejnar în momentul în care a afirmat acest lucru.

Acesta a fost întrebat în martie 2011 într-o emisiune televizată dacă îl cunoaște pe fostul șef ANAF, însă președintele a negat acest lucru.

"Ştiu că este un mare interes pentru implicarea mea în campanie la Antena 3, vă pot spune că a cunoaşte un om înseamnă să-l ştii, eu am vorbit la telefon şi vorbesc cu toţi demnitarii statului român, inclusiv acum, de când sunt în coabitare. Cum credeţi că nu aş vorbi cu ministrul de Finanţe? Cum credeţi că nu vorbesc cu ministrul Apărării? Dar chiar alaltăieri, nu, înainte de weekend, am solicitat ministrului de Finanţe o situaţie cu restituirile de TVA pe 2010, 2011 şi anul ăsta. Pentru că vreau să ştiu cât din TVA-ul plătit este reîntors", a declarat Băsescu.


"Dar asta nu înseamnă că îl cunosc, omul ăsta nu a fost în partid, nu am legătură cu el. Sigur, l-am chemat la un CSAT. Habar nu am avut cine e şeful ANAF, că au fost mai mulţi şefi de instituţii chemaţi şi au stat în rândul doi şi trei. Abia pe urmă am avut o discuţie la Cotroceni, pe o temă tot aşa, legată de evaziunea fiscală. Deci îmi menţin punctul de vedere că la momentul la care am spus «nu-l cunosc» chiar nu ştiam cine e Blejnar; încă nu era aşa de mediatizat", a  mai adăugat președintele.

Potrivit stenogramelor, Sorin Blejnar l-a sunat în luna septembrie 2010 pe preşedintele Traian Băsescu, pentru a îl informa în legătură cu o firmă de construcţii care a câştigat numeroase contracte cu statul şi care avea datorii. Firma este a unor apropiaţi ai PDL. De asemenea, preşedintele a cerut explicaţii şi despre Rompetrol şi i-a spus lui Blejnar să găsească soluţii împreună cu ministrul justiţiei.

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close