Antena 3 CNN Politică Băsescu: N-aş ezita să desemnez un premier PNL sau PSD, dacă vin cu un program de consolidare a reformelor

Băsescu: N-aş ezita să desemnez un premier PNL sau PSD, dacă vin cu un program de consolidare a reformelor

Băsescu: N-aş ezita să desemnez un premier PNL sau PSD, dacă vin cu un program de consolidare a reformelor
Sursa foto: Foto: Intact Images
11 Aug 2010   •   14:19

Preşedintele Traian Băsescu spune că nu ar avea ceva împotrivă dacă opoziţia ar răsturna Guvernul, însă numai în cazul în care ar face-o în mod responsabi şi şi-ar asuma guvernarea cu un program coerent de reforme, după aceea.

?Există riscul ca Guvernul să cadă, dar opoziţia trebuie să fie responsabilă. Dacă opoziţia este dispusă să facă reformele la care s-a angajat, atunci să o facă. Dacă o fac doar în interes politic, bine ar fi să stea reţinuţi, pentru că orice criteriu de evaluare a unei ţări care împrumută bani este stabilitatea politică? a spus Băsescu la Radio România Actualităţi.

Mai mult, Băsescu afirmă că ar numi un premier din PSD sau PNL, dacă ar avea convingerea că acesta ar putea duce la bun sfârşit un astfel de plan de reforme structurale.

?N-aş avea nicio ezitare, dacă PSD şi PNL vin cu un program de consolidare a reformelor structurale, să desemnez un prim ministru care să le ducă la realizare. Dar, declaraţiile şi neseriozitatea lor nu mă conving în acest moment? a mai declarat preşedintele.

Antena3.ro

 

×
Subiecte în articol: Traian Băsescu premier
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close