Antena 3 CNN Politică Băsescu: Noua Constituţie reprezintă un risc de blocare a statului

Băsescu: Noua Constituţie reprezintă un risc de blocare a statului

Băsescu: Noua Constituţie reprezintă un risc de blocare a statului
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.T.    |    10 Iun 2013   •   15:23

Noua Constituţie reprezintă un risc de blocare a statului, iar în prezent nu mai seamănă cu o lege a legilor, a declarat Traian Băsescu, în cadrul ceremoniei în care noii judecători ai Curţii Constituţionale au depus jurământul la Palatul Cotroceni.

„În mâinile Curţii Constituţionale va sta noua Constituţie. În prezent, aceasta şi-a pierdut rostul de a fi revizuită. Astăzi se elaborează o nouă Constituţie, după ce propunerea iniţială a fost respinsă”, a spus preşedintele.

„Constituţia nu mai seamănă cu o lege a legilor, pentru că intră în detalii. Ea nu dă soluţii nici pentru familie, nici pentru referendum şi nici pentru alte detalii în care deja s-a intrat”, a adăugat Băsescu.

Preşedintele consideră că revizuirea Constituţiei „în baza referendumului din 2009 era singura justificare” pentru o astfel de iniţiativă şi a avertizat că „voi reacţiona la neluarea în considerare a referendumului din 2009”.

„Ceea ce se face acum complică funcţionarea statului. Noua Constituţie reprezintă un risc de blocare a statului. Proiectul actual înseamnă complicarea statului, nu simplificarea lui”, a concluzionat Băsescu.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close