Antena 3 CNN Politică Băsescu, noului Guvern: Investiţiile în mineritul de aur şi cupru, soluţie pentru locuri de muncă

Băsescu, noului Guvern: Investiţiile în mineritul de aur şi cupru, soluţie pentru locuri de muncă

Băsescu, noului Guvern: Investiţiile în mineritul de aur şi cupru, soluţie pentru locuri de muncă
de O.P.    |    08 Mai 2012   •   09:12
Preşedintele Traian Băsescu a declarat că se aşteaptă de la noul Guvern să găsească soluţii de creare de noi locuri de muncă, el reiterând că investiţiile în exploatările de minerit de aur şi cupru reprezintă o astfel de soluţie.

Şeful statului a spus că aceasta reprezintă "o soluţie cu resurse proprii" pentru crearea de noi locuri de muncă, spre deosebire de aşteptarea investitorilor "care să vină să mai facă un mall".

"Cred că aici avem o soluţie cu resurse proprii, nu trebuie neapărat să stăm în aşteptarea unui investitor care să vină să mai facă un mall. Avem obiectul muncii aici", a afirmat Băsescu, în discursul său de la ceremonia de depunere a jurământului de către membrii Cabinetului Ponta.

El a arătat şi că deficitele structurale de la fondurile de pensii şi de sănătate provin tocmai din faptul că nu se reuşeşte crearea mai multor locuri de muncă.

"Mă aştept să găsiţi soluţii de creare a locurilor de muncă. Foarte mulţi cred că nu acesta ar fi cel mai important lucru. Vreau să ştiţi că deficitele structurale majore pe care le avem la fondul de pensii şi la fondul de sănătate provin exact din faptul că nu reuşim să creăm un număr mare de noi locuri de muncă. Şi aici probabil că investiţiile în minerit, şi nu am nicio reţinere să spun din nou, exploatările de aur, de cupru sunt o soluţie datorită creşterii preţului acestor materiale pe piaţa mondială", a spus Băsescu.

El a mai menţionat că modul cum vor fi făcute aceste investiţii în exploatările din minerit "este, sigur, o problemă a Guvernului".

×
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close