Antena 3 CNN Politică Băsescu nu renunţă: vrea avocat să se judece cu Săftoiu

Băsescu nu renunţă: vrea avocat să se judece cu Săftoiu

Băsescu nu renunţă: vrea avocat să se judece cu Săftoiu
Sursa foto: basescu cotroceni
23 Ian 2009   •   10:50

Preşedintele României pare să se ţină de cuvânt: este în căutarea unui avocat care să îl reprezinte în viitorul proces cu fostul său consilier şi şef al SIE, Claudiu Săftoiu.
O primă tentativă de angajare a unui specialist a eşuat însă. Avocatul de casă al preşedintelui, Florentin Ţucă, a refuzat să îl reprezinte pe şeful statului. El a motivat decizia prin conflictul de interese în care s-ar regăsi. Familia Săftoiu i-a botezat fetiţa.
?Am refuzat din motive de deontologie profesională. Claudiu Săftoiu e naşul de botez al fetei mele. Pe de altă parte, nici pe Săftoiu nu-l voi reprezenta, pentru că aş fi în conflict de interese cu domnul preşedinte, al cărui avocat sunt în alte cauze?, a declarat Florentin Ţucă, citat de Gândul.
Cu toate acestea, avocatul în cauză l-a reprezentat pe şeful statului în alte procese, dar şi pe fiica acestuia, la divorţ.
La începutul săptămânii, Claudiu Săftoiu a declarat că preşedintele Traian Băsescu era informat cu privire la conţinutul discuţiilor dintre Ion Iliescu şi Mircea Geoană. Ulterior, a revenit asupra declaraţiei şi a spus că era la curent cu acest fapt din presă.
Purtătorul de cuvânt al preşedinţiei, Valeriu Turcan, a anunţat că preşedintele Băsescu va urma calea legală care se impune în acest caz, adică îl va da în judecată pe fostul său consilier prezidenţial.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: claudiu saftoiu
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close