Antena 3 CNN Politică Băsescu: Nu va curge lapte şi miere în 2011. Avem bani pentru investiţii, dar nu pentru consum

Băsescu: Nu va curge lapte şi miere în 2011. Avem bani pentru investiţii, dar nu pentru consum

Băsescu: Nu va curge lapte şi miere în 2011. Avem bani pentru investiţii, dar nu pentru consum
Sursa foto: Foto: Intact Images
06 Ian 2011   •   22:35

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, în cadrul unei emisiuni la postul naţional de televiziune, că anul 2011 nu va fi unul în care să curgă lapte şi miere, dar că va fi mai bun decât 2010. Acesta a menţionat că deşi România are foarte mulţi bani pentru investiţii, nu are şi pentru consum, salarii şi pensii.

"Nu va curge lapte şi miere, dar am ieşit din perioada de incertitudini şi asta se datorează faptului că românii au acceptat, cu înjurături, cu supărare, măsurile care s-au luat şi n-ar fi fost posibil să ne stabilizăm fără aceste măsuri", a declarat Traian Băsescu, la TVR.

Şeful statului meţionat că problema finanţării deficitului, care înseamnă aproximativ 6 miliarde de euro, la care se adaugă datoriile pe careRomânie le are din 2007 şi 2008 şi care reprezintă în jur de 10-11 miliarde de euro, va rămâne în continuare şi va trebui rezolvată.

"Avem de împrumutat bani mulţi şi de plătit bani mulţi. Ceea ce înseamnă că sunt resurse limitate să stimulăm cu bani guvernamentali creşterea economică pentru că trebuie să împrumutăm bani pentru consumul nostru. (...) Avem bani foarte mulţi pentru investiţii, nu avem bani pentru consum", a concluzionat Traian Băsescu.

×
Subiecte în articol: Traian Băsescu investitii consum
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close