Antena 3 CNN Politică Băsescu: Nu vorbim de creşterea salariilor, ci de ceva ce statul trebuie să înapoieze cetăţenilor

Băsescu: Nu vorbim de creşterea salariilor, ci de ceva ce statul trebuie să înapoieze cetăţenilor

Băsescu: Nu vorbim de creşterea salariilor, ci de ceva ce statul trebuie să înapoieze cetăţenilor
Sursa foto: Foto: Intact Images
02 Aug 2011   •   14:01

Preşedintele Traian Băsescu a vorbit, în cadrul unui interviu la RRA, despre posibila creştere a salariilor bugetarilor, vehiculată atât printre membrii Coaliţiei, cât şi printre reprezentanţii FMI în România.

Şeful statului a explicat că această creştere a veniturilor angajaţilor de stat nu este în acord cu realitatea, deşi pare "un gând cinstit", întrucât România are avea de completat deficitul de la fondul de pensii, în valoare de 14,2 miliarde de lei.

"Un gând cinstit, dar nu e în acord cu realitatea. România trebuie să completeze deficitul de la fondul de pensii, care este de 14,2 miliarde de lei (...) Dacă am făcut o economie pe semestrul 1, de ce nu folosim aceşti bani ca să recuperăm acest deficit?"

 


"Promisiunea mea publică a fost că vom încerca să acoperim banii reţinuţi bugetarilor, începând cu 1 ianuarie 2012. Încă ne aflăm într-o situaţie dificilă, fragilă. (...)Am tăiat salariile oamenilor. Prima obligaţie pe care o avem este să le refacem salariile"

"Aici nu vorbim de creştere a salariilor, ci de ceva ce statul trebuie să dea înapoi cetăţenilor lui", a declarat Băsescu la postul public de radio.

×
Subiecte în articol: Traian Băsescu bugetari
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close