Antena 3 CNN Politică Băsescu: Obiectivele acestui summit sunt foarte importante

Băsescu: Obiectivele acestui summit sunt foarte importante

Băsescu: Obiectivele acestui summit sunt foarte importante
Sursa foto: Foto: INTACT Images
25 Mar 2012   •   13:08

Preşedintele Traian Băsescu a făcut declaraţii de presă duminică, la ora 18:00, de la Palatul Cotroceni, înainte de a pleca la un summit de două zile, la Seul.

Preşedintele Traian Băsescu a arătat că acesta este un summit de importanţă globală întrucât abordează mai multe elemente ale temei de securitate: "Acesta a devenit un summit de importanţă majoră la nivelul Naţiunilor Unite şi reprezintă răspunsul adecvat la adresa securităţii. Atât pacea cât şi securitatea sunt ameninţate de riscuri nucleare, militare şi civile", a arătat Băsescu.

Băsescu a declarat că, în total, vor fi 56 de delegaţii prezente la eveniment, din toată lumea. "Vor participa 56 de delegaţii globale, naţionale şi regionale. Printre acestea, menţionez prezenţa preşedintelui Herman van Rompuy, dintre instituţiile globale este prezent directorul Agenţiei Internaţionale de Energie Atomică dar şi preşedinţi de stat şi de guverne."

Cât despre temele summit-ului, Băsescu a arătat că vor fi atinse mai multe elemente: Principalele teme ale summit-ului sunt legate de situaţia internaţională privind securitatea nucleară, politicile naţionale privind gestionarea materialelor nucleare, cooperarea internaţională pentru acordarea de asistenţă în gestionarea obiectivelor nucleare, comunicarea publică în materie de securitate nucleară şi ameninţări şi capacităţi naţionale de prevenire a combaterii riscurilor nucleare", a conchis şeful de stat.

×
Subiecte în articol: declaraţii presa Palatul Cotroceni
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close