Antena 3 CNN Politică Băsescu: Operaţiunea de la vămi va avea un impact negativ asupra intrării României în Schengen

Băsescu: Operaţiunea de la vămi va avea un impact negativ asupra intrării României în Schengen

Băsescu: Operaţiunea de la vămi va avea un impact negativ asupra intrării României în Schengen
Sursa foto: Foto: Intact Images
08 Feb 2011   •   21:23

„Această operaţiune nu va avea un impact pozitiv asupra intrării României în Schengen pentru că arată cât de cangrenat era sistemul. S-a făcut această analiză, dar decizia a fost că, indiferent de impact, trebuie eradicat fenomenul”, a declarat Traian Băsescu, marţi seară, la TVR.

Afirmaţia preşedintelui a fost făcută în contextul reţinerilor vameşilor şi poliţiştilor de frontieră, de marţi dimineaţă, în urma unor descinderi care au avut loc la vămile Stamora Moraviţa şi Naidăş şi la locuinţe ale angajaţilor de la frontieră. Dintre cei ridicaţi, o parte au fost transportaţi la Bucureşti cu elicoptere ale MAI, de la Stamora Moraviţa (Timiş) şi Naidăş (Caraş-Severin). De asemenea, alţi suspecţi au fost aduşi la sediul Inspectoratului Judeţean al Jandarmeriei Timiş, şi apoi la Bucureşti, pentru audieri la DNA.

Şeful statului a explicat şi de la ce a pornit toată operaţiunea, un document de 50 de pagini al unui serviciu secret privind averile mari ale unor vameşi, pe care l-a primit vara trecută.

„A pornit de la acest document de 50 de pagini, practici evazioniste, documentarul unui serviciu de informaţii. Când un şef de stat primeşte aceste informaţii nu poate să le pună în bibliotecă. Şi atunci au pornit acţiunile CSAT-ului pe această temă. Operaţiunea aceasta durează de vara trecută, de când am primit documentul”, a precizat preşedintele.

 


×
Subiecte în articol: Schengen vama
Parteneri
Imagini spectaculoase în România - Aurora boreală surprinsă în Bacău
x close