Antena 3 CNN Politică Băsescu: Ponta e imatur. Scandalul dintre PSD şi PDL, o mizerie (VIDEO)

Băsescu: Ponta e imatur. Scandalul dintre PSD şi PDL, o mizerie (VIDEO)

Băsescu: Ponta e imatur. Scandalul dintre PSD şi PDL, o mizerie (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Intact Images
22 Sep 2010   •   16:38

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, pentru Radio România Actualităţi, că discuţia dintre PSD şi PDL pe tema Legii pensiilor a fost una "mizerabilă" şi că Victor Ponta nu este "matur" încă.

"Victor Ponta a prezentat motivaţia fără să mai aştepte un răspuns din partea mea. Motivaţia suna cam aşa: pentru că preşedintele nu face ordine în Parlament ca mediator. Asta arată lipsă de maturitate a lui Victor Ponta sau reflexele unui procuror care nu are nimic comun cu democraţia", a declarat Traian Băsescu. "Victor Ponta nu e matur încă, e un copil cu care se joacă unii. Îi spun: fă aia, fă aia şi el le face vesel", a continuat acesta.

De asemenea, şeful statului a comentat şi cearta din plenul camerei dintre Roberta Anastase şi liderul PSD Victor Ponta. Acesta a spus că, deşi cei doi se acuză între ei doar cu vorbe, fără a proba practic nimic, tinde să îl condamne pe social democrat, întrucât acesta în loc să îşi apere pensionarii, a ieşit din sala de plen.

"Atunci când vrei ceva, stai şi te baţi în Parlament, nu ieşi afară. Asta îmi dă o confirmare că totuşi Roberta Anastase are dreptate, PSD a cerut bani ca să iasă din sală. Care este altfel rostul PSD care spune: noi apărăm pesnionarii, dar când să-i apere au părăsit sala. Au cerut bani, aş putea judeca. Dacă stăteau acolo, ar fi putut număra, şi PSD are mulţi parlamentari, dacă erau în Parlament i-ar fi bătut la vot pe cei de la PDL, dar ei au plecat, este clar că a fost o înţelegere, dar nu-i treaba mea să mă bag în ce fac parlamentarii. E şi mizerabilă discuţia, deci eu nu aş vrea să o mai comentez", a mai spus preşedintele României.



Traian Băsescu a categorisit ca fiind "imorală" presupusa acţiune a lui Victor Ponta de negociere a sorţii pensionarilor, pentru ca "parlamentarii din diverse colegii să facă nu ştiu ce investiţii". "Dacă discutăm despre imoralitate, nu ştiu unde e mai mare imoralitatea atunci când cei pe care ai pretenţia că îi aperi, sunt negociaţi pe bani pentru parlamentarii din diverse colegii ca să facă nu ştiu ce investiţii" a concluzionat preşedintele Băsescu.

Roberta Anastase şi Victor Ponta au avut, marţi, o discuţie extrem de aprinsă în Parlament pe baza Legii Pensiilor, discuţie care s-a încheiat cu o plângere penală din partea ambelor părţi: una pentru fraudare a votului în plen, iar alta pentru vot în absenţă.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Victor Ponta Roberta Anastase
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close