Antena 3 CNN Politică Băsescu: Premierul Tăriceanu manipulează opinia publică

Băsescu: Premierul Tăriceanu manipulează opinia publică

Băsescu: Premierul Tăriceanu manipulează opinia publică
28 Oct 2008   •   03:26

Preşedintele Traian Băsescu califică declaraţiile premierului Tăriceanu privind criza economică la care s-ar ajunge dacă ar creşte salariile profesorilor drept "o operaţiune de manipulare a opiniei publice" şi spune că acesta exagerează, încercând să creeze o imagine "apocaliptică".
"Este regretabil şi fără precedent ca însuşi primul-ministru să alimenteze nejustificat imaginea unei crize apocaliptice, în condiţiile în care România are mijloace şi resurse pentru a diminua efectele crizei economice mondiale", se arată într-un comunicat al purtătorului de cuvânt al Preşedinţiei, Valeriu Turcan. Preşedintele Băsescu spune că poziţia guvernului cu privire la creşterea salariilor profesorilor "este o operaţiune de manipulare a opiniei publice". El îşi argumentează afirmaţia arătând că guvernul "se foloseşte şi de omisiune, întrucât nu spune că până la 1 octombrie, Ministerul Educaţiei a reuşit să cheltuiască doar 43% din banii alocaţi pentru investiţii".
Băsescu precizează că efectele crizei financiare internaţionale nu au legătură cu creşterea salariilor profesorilor. "Noile exagerări, de această dată apocaliptice, ale primului-ministru, contrastează puternic cu declaraţiile sale de acum câteva săptămâni, când exagera efectele creşterii economice", mai spune preşedintele.
Guvernul a estimat, în documentele trimise Preşedinţiei în 22 octombrie, că majorarea concomitentă a salariilor bugetarilor şi a punctului de pensie pentru grupele I şi II de muncă va duce la o inflaţie de două cifre şi la disponibilizarea a circa 300.000 de angajaţi.
"În această situaţie, stabilitatea economica a României nu va mai putea fi asigurată, ducând la irosirea câştigurilor macroeconomice obţinute in ultimii ani. Riscul de a ne reîntoarce în perioada de stagnaţie, caracteristică deceniului trecut, trebuie, în aceste condiţii, luat, în mod serios, în calcul, cu urmări dramatice asupra nivelul de trai al românilor, pe termen lung", se arată în documentul trimis Preşedinţiei.
Antena3.ro

×
Parteneri
Meteorologii au anunțat când scăpăm de ploi
x close