x close

Băsescu: Procesul de centralizare informatică nu are rolul diminuării numărului de angajaţi

de Antena3.ro    |    20 Dec 2010   •   12:45
Băsescu: Procesul de centralizare informatică nu are rolul diminuării numărului de angajaţi 429 Foto: Intact Images

Preşedintele Traian Băsescu a vorbit, în cadrul lansării versiunii centralizate a Sistemului Informatic Unic Integrat de la sediul CNAS, despre importanţa informatizării tuturor centrelor administrative din Bucureşti şi a unei restructurări totale a acestui sistem.

"Trebuie să vă spun că obiectivul major al primei părţi a anului viitor este, în afară de informatizare, şi restructurarea sistemului de sănătate", a spus Băsescu.

El a adăugat că "fără a viza disponibilităţi de medici, asistente medicale, surori, trebuie închise locurile de risipă".

"Nu mai putem funcţiona cu un număr de spitale atât de mare, din care circa 200 de spitale nu depăşesc rangul de capabilităţi de tratament şi intervenţie al unui dispensar, doar că sunt mult mai mari şi cu consumuri mult mai mari", a spus el.

Şeful statului a menţionat că această măsură de centralizare nu are ca scop reducerea numărului de angajaţi din instituţiile unde acest lucru, deşi aceasta este o urmare a măsurii. Acesta a precizat că, în acest fel, se obţine o acurateţe a informaţiilor şi a datelor şi se reduce posibilitatea de fraudare a sistemelor de plăţi, tot mai întâlnită în România.

Potrivit proiectului ce reglementează această măsură, 58% dintre instituţiile de stat vor fi conectate la un sistem informatic global, bine pus la punct şi capabil să genereze date exacte şi nedeformate.Citeşte mai multe despre:

Băsescu Traian Basescu CNAS sanatate
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati